Het deelnemersveld van de Eneco Tour krijgt steeds meer vorm. Na de Tour-vedetten Greipel, Van Avermaet en Geschke, kan de Eneco Tour nu ook de andere toppers uit de lage Landen presenteren.

Tim Wellens en Lars Boom wonnen resp. vorig jaar en in 2012 al eens de Eneco Tour. Ze staan er allebei ongetwijfeld op gebrand om dat dit jaar over te doen en hun wat moeizamere weken door te spoelen. Boom vindt in de tijdrit over 14km in Hoogerheide en op de vesten in Geraardsbergen spek naar zijn bek. Wellens kijkt wellicht vooral naar de golvende ritten in Nederlands-Limburg en de Ardennen, waar hij vorig jaar uitpakte en het klassement in een definitieve plooi legde.

Voor Tom Boonen en Philippe Gilbert is door hun onverwacht onderbroken seizoen de Eneco Tour een eerste doel in de najaarscampagne. Ze toonden in de afgelopen weken al hun gretigheid en Boonen laat vandaag in het Nieuwsblad optekenen dat de Eneco Tour de eerste wedstrijd is waar hij echt top wil zijn. Dat geldt ook voor zijn ploegmaat Niki Terpstra. Hij blikte na zijn eindzege in de Ronde van Walloniƫ al vooruit naar de Eneco Tour: "Daarvoor ben ik enorm gemotiveerd. Het is de grootste Belgisch-Nederlandse rittenkoers en we zijn heel ambitieus", klonk het bij de Nederlandse kampioen.

ENECO TEAMTIJDRIT EN DE ENECO KLIMTIJDRIT

De Eneco Tour is er ook voor al wie zelf fietst en altijd al eens op hetzelfde parcours wilde rijden als de profs. In Hoogerheide kan al wie wil, samen met 3 fietsmakkers of collega's, de Eneco TeamTijdrit rijden. Over dezelfde 14km die de profs daarna in hun individuele tijdrit afleggen. In Geraardsbergen kan je - in afwachting van de passages en finish van de renners - zelf de Muur bedwingen tijdens de Eneco KlimTijdrit over +/- 5 km.

Een unieke kans dus om over een verkeersvrij wedstrijdparcours te rijden met toeschouwers langs de kant! Er is bovendien officiƫle tijdsregistratie en na afloop toegang tot de Eneco supporterszone met 2 consumpties per deelnemer.