De stichting Breda Wielerstad heeft besloten om na de succesvolle editie van de Eneco Tour in 2014 deze wielerwedstrijd ook in 2015 en 2016 naar West-Brabant te halen.

Op dinsdag 11 augustus is de start en finish van een rit in lijn over +/- 170 km voorzien in het centrum van Breda. De stichting Breda Wielerstad en organisator Golazo sports hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. De gemeente Breda en provincie Noord-Brabant ondersteunen dit initiatief van harte.

De start van deze etappe zal voorzien worden op dezelfde locatie als vorig jaar namelijk ter hoogte van de Claudius Prinsenlaan / Chasséveld. Na 2 passages zal het peloton omstreeks 16u50 finishen op de Claudius Prinsenlaan.

Naast het programma voor de profs kunnen kinderen tussen 7-12 jaar zich uitleven op en naast het parcours tijdens de Eneco KidsRide. Vanzelfsprekend kunnen wielerliefhebbers hun hart ophalen bij het bezoeken van het 'wielerdorp' waar de ploegen verzamelen voor de presentatie voorafgaande aan de start van de etappe. En voor de sportievelingen onder het publiek heeft de organisatie nog enkele verassingen in petto.

De stichting Breda Wielerstad is opgericht om de wielersport in Breda over de volle breedte te stimuleren en versterken.

Jan Weitering, voorzitter stichting Breda Wielerstad: " De Eneco Tour is één van de vele sportieve uitdagingen van City Making van de gastvrije wielerstad Breda. Dit topwielerevenement draagt op onnavolgbare wijze bij aan een duurzame exposure van de stad Breda."

Bernie van de Berg, wethouder sport van de gemeente Breda:
"Van oudsher is de regio West Brabant een wielerregio. De afgelopen jaren zijn grote ambities geformuleerd. Die vertalen zich nu onder meer in een contract voor twee jaar tussen Stichting Breda Wielerstad en Golazo Sports. Met de tweede editie van de Enecotour dit jaar en een derde editie in 2016 binnen onze gemeentegrenzen, zetten we voorzichtige stappen naar een mooie traditie in wording."

Rob Discart, Director of professional cycling, Golazo sports: "De start en aankomst van de individuele tijdrit in 2014 was een succesvolle kennismaking met de stad Breda en de stichting. Na deze positieve ervaring zijn we verheugd om tijdens de volgende twee edities van de Eneco Tour (2015 en 2016) opnieuw te landen in Breda. Bovendien is het "Chasséveld" en omgeving uitermate geschikt om een organisatie als de Eneco Tour op een perfecte wijze te kunnen neerzetten. Ook de ligging van Breda laat toe om hen een goede plaats te geven in het parkoersconcept van de Eneco Tour."