Eneco Tour deelt wildcards uit
Belga
De wildcards voor de Eneco Tour, die van 10 tot en met 16 augustus verreden wordt, gaan naar het Nederlandse Team Roompot en naar de Belgische ploegen Topsport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert.

De Eneco Tour gaat op maandag 10 augustus van start met een rit in lijn in het Friese Bolsward en eindigt op zondag 16 augustus in de Vlaamse Ardennen in Geraardsbergen. Naast de 17 ploegen van de WorldTour mag de organisatie ook drie teams uitnodigen via een wildcard. De uitverkoren teams gaven meteen al enkele namen mee die zeker aan de start zullen komen in Friesland.

Team Roompot rekent in de Eneco Tour op 'aanvalskoning' Johnny Hoogerland, maar ook op Dylan Groenewegen. De 22-jarige Amsterdammer won vorig jaar de Ronde van Vlaanderen voor beloften en liet in het eerste seizoen van en bij Roompot enkele knappe resultaten optekenen zoals een vijfde plaats in de Handzame Classic en een vierde plaats op het Nederlands kampioenschap vorige maand.

Topsport Vlaanderen-Baloise is de ploeg van kersvers Belgisch kampioen Preben Van Hecke. De Oost-Vlaming stapte een week na zijn gouden medaille op het BK in het huwelijksbootje en is op en top gemotiveerd om zijn nationale driekleur volgende maand te showen van Friesland tot de (Vlaamse) Ardennen.

Wanty-Groupe Gobert kan in de Eneco Tour rekenen op enkele toprenners met een lange staat van dienst. De 38-jarige BjŲrn Leukemans won vorige maand nog de Ronde van Limburg en was jarenlang een vaste klant in de top-10 van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Met de 31-jarige Marco Marcato en de 33-jarige Enrico Gasparotto heeft Wanty-Groupe Gobert ook twee ervaren Italianen in dienst. Gasparotto won in 2012 de Amstel Gold Race.

De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd in de UCI WorldTour in Nederland en BelgiŽ en de enige wedstrijd in de wereld die klimaatneutraal wordt georganiseerd.