Renshaw: 'Dit was niet gepland'
Cor Vos
Mark Renshaw is de eerste leider in de negende editie van de Eneco Tour. Hij verraste de sprinters met een aanval op anderhalve kilometer van het einde.
"Dit was niet gepland. Ook voor mij is het een verrassing", reageerde Renshaw. "We zouden de sprint voor Theo Bos aantrekken, maar plots zat ik helemaal vooraan en liet iemand een gat vallen. Toen moest ik wel doorgaan. Het deed pijn, maar ik hield vol. Ik ben heel blij."

"Ik moet Theo bedanken omdat hij het gat liet vallen", glunderde de Australiër tijdens de persconferentie. "Ik heb veel risico's genomen. Anderhalve kilometer is lang om te sprinten." 

Het is de tweede zege van het seizoen voor Renshaw. In februari won hij in Spanje de Clasica de Almeria. "Ik kende al veel pech dit jaar met mijn crash in de Ronde van Turkije en de verschillende ereplaatsen. Nu is het eindelijk gelukt! Dit is mijn grootste overwinning bij Belkin."

Dinsdag liggen er misschien opnieuw kansen voor de renner, want de finale is meer op zijn lijf geschreven dan op dat van Theo Bos. "Ik heb het nog niet bekeken", geeft Renshaw toe. "Het is ook niet mijn beslissing. Als ik voor Theo moet rijden, is dat niet erg. Maar natuurlijk wil ik winnen. We zien wel."

Ook bij Belkin zou deze ritoverwinning in principe niets mogen veranderen. "We gaan met Lars (Boom, nvdr.) voor het klassement en Theo voor de sprints", verklaart Renshaw, die na dit seizoen de Nederlandse formatie ruilt voor Omega Pharma-Quick.Step.