Gemeente Heusden finishplaats in Eneco Tour
Belga
De gemeente Heusden wordt finishplaats in de Eneco Tour. De vierde etappe van deze meerdaagse wielerkoers finisht op donderdag 15 augustus a.s. in Vlijmen.
Het college ziet dit sportieve evenement als een prachtige kans om de gemeente Heusden samen met lokale partijen op de kaart te zetten.

Het is niet voor niets dat bij de keuze van de finishplaats het oog is gevallen op Vlijmen. Het dorp heeft een zeer rijke wielerhistorie en is met Lars Boom ook vandaag de dag nog prominent vertegenwoordigd in het wielerpeloton. Vorig jaar behaalde Boom de eindzege in de Eneco Tour.

Podium

"Wielrennen is een prachtige sport die landelijk en internationaal bij jong en oud veel aandacht trekt", zegt burgemeester Hamming. "Dat we in een internationale koers een dag lang het podium kunnen vormen, is dan ook niet alleen een mooie promotie van onze gemeente, maar biedt ook een heleboel kansen voor het bedrijfsleven en de lokale gemeenschap."

Zo kunnen aan het evenement tal van lokale activiteiten worden gekoppeld. Een daarvan is al bekend. Tijdens de vierde etappe wordt voor de jeugd in de gemeente Heusden de Eneco Kidsride gehouden. Deze Eneco Kidsride is bedoeld voor jongens en meisjes van 7 tot/met 12 jaar en de deelname is gratis. Het is een unieke gelegenheid om van dichtbij zelf de mooie wielersport te beleven en zich een "kleine Lars Boom" te voelen. Het bedrijfsleven is nu al betrokken bij de organisatie van de finish in Vlijmen. Samen met de provincie en de gemeente nemen zij de organisatie en financiering voor hun rekening.

Het Hoog

De Eneco Tour - de enige meerdaagse UCI WorldTour wedstrijd in Nederland en BelgiŽ - start dit jaar op 12 augustus met een etappe in het Belgische Koksijde. De vierde rit start in het Belgische Essen en voert de renners naar Vlijmen. Daar ligt na enkele ronden door de gemeente de eindstreep op bedrijvenpark Het Hoog. Het definitieve parcours van de Eneco Tour wordt later bekend gemaakt. Er staat ook een etappe van Oosterhout naar de Brouwersdam en een tijdrit in Sittard-Geleen op het programma.