Nizzolo: 'Dacht dat Roelandts had gewonnen'
foto Cor Vos
Jurgen Roelandts dacht dat hij de 5de rit van de Eneco Tour had gewonnen. Maar ook de echte ritwinnaar Giacomo Nizzolo was lang in die veronderstelling. Pas in de bus kreeg hij het goede nieuwe te horen.
"Toen ik over de streep kwam, dacht ik: Roelandts heeft gewonnen", aldus Nizzolo. "Ik ging daarom boos naar de bus toe. Pas daar hoorde ik, dat ik eigenlijk gewonnen had. Natuurlijk was ik toen opgelucht en blij. In de finale kwam ik (te) vroeg aan kop en vreesde dat Roelandts me nog bijhaalde. Gelukkig was dat uiteindelijk niet het geval. Het is mijn derde zege en opnieuw won ik in BelgiŽ. Ja, BelgiŽ ligt me wel. Deze ritzege in de Eneco Tour is wel mijn mooiste overwinning ooit. Toen ik deze morgen opstond, had ik niet het gevoel dat in in Aalter ging winnen. Maar ik wist wel dat het kon, gisteren eindigde ik immers al als derde."

Nizzolo is dus nu een snelle jongen, maar later wil hij zich nog bewijzen op andere fronten. "Op dit moment ben ik nog een sprinter, maar ik hoop in de toekomst te evolueren. Later wil ik er staan in de klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Maar mijn ultieme droom is Milan ? San Remo winnen. Als geboren Milanees is de Primavera voor mij echt het einde. Boonen is alvast een goed voorbeeld voor mij", aldus Nizzolo.