Team Argos-Shimano komt met sprinttrein naar Eneco Tour
Belga
De tweede wildcard voor de Eneco Tour gaat naar Team Argos-Shimano. Teammanager Iwan Spekenbrink is ervan overtuigd dat zijn renners een prominente rol zullen spelen in de Belgisch-Nederlandse rittenkoers.
"We zijn enorm blij met deze wildcard", vertelt Spekenbrink. "De Eneco Tour is een wedstrijd van het allerhoogste niveau en heeft een heel goede, positieve uitstraling. Het is een heel mooie World Tour-koers, waar wij als Nederlandse Pro Continentale ploeg uiteraard graag bij willen zijn."

Team Argos-Shimano gaat niet voor een bijrol in de Eneco Tour. "Het deelnemersveld is sterk, maar ik ben ervan overtuigd dat wij een prominente rol kunnen spelen", aldus Spekenbrink. "Met Marcel Kittel hebben we één van de snelste spurters uit het peloton in de rangen." De 24-jarige Duitser boekte dit jaar al 7 zeges.
 
"Het is nog een beetje afwachten of Marcel voldoende hersteld is na zijn ziekte die hem jammer genoeg tot opgave in de Ronde van Frankrijk dwong, maar met ook Tom Veelers erbij zullen we zeker een mooie sprinttrein op de rails kunnen zetten", meent de teammanager.

En niet alleen in de sprintetappes wil Argos-Shimano zich tonen. "Sportief ligt de Eneco Tour ons heel goed. Zonder er nu al namen op te willen plakken - het koersverloop is altijd onvoorspelbaar - ben ik ervan overtuigd dat we ons ook in de meer heuvelachtige ritten zullen doen opmerken", besloot Spekenbrink.