X

Ename Classic 04/03/2018

Video Foto's Fotoservice

Ename Classic trapt nieuw seizoen Proximus Cycling Challenge op gang

De Ename Classic heeft het nieuwe seizoen van de Proximus Cycling Challenge geopend.

In Herzele trotseerden de wielerliefhebbers het koude, maar aangename weer.De vier afstanden (30 km familietocht, 88 km, 117 km en 152 km) leidden door de deelnemers door de Vlaamse Ardennen, waar enkele bekende en minder bekende hellingen bedwongen werden. 3.500 inschrijvingen waren opgetekend, ondanks de voorspellingen van regen en gladde wegen.

Deze ochtend was het nog glad, maar toch doken veel liefhebbers op in Herzele. Zij werden daarvoor beloond met een zonnetje tot een uur of twee in de namiddag. De wegen en weersomstandigheden zorgden wel voor veel vuiligheid op de weg, maar gelukkig konden de fietsen direct afgewassen worden met de bike wash van de Proximus Cycling Challenge. De inspanningen konden letterlijk en figuurlijk doorgespoeld worden met een Ename abdijbier. Volgende week zaterdag trekt de Proximus Cycling Challenge naar de Ghelamco Arena in Gent, waar de Omloop van Vlaanderen start.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Ename Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hieronder kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken!

Parcours

De Ename Classic is de ideale tocht voor wie zich wil voorbereiden op de klassiekers van het voorjaar. Het prachtige parcours doorheen het hartje van de Vlaamse Ardennen, in de omgeving van Herzele, Zottegem en Oudenaarde, schotelt je een aantal minder bekende hellingen voor. Maar laat je niet misleiden, uitdagend wordt het zeker!

De GPX files van het parcours zullen een dag voor het event online staan.

Er is keuze uit vier afstanden:

 • 30 km familietocht
 • 88 km (930 hoogtemeters)
 • 117 km (1190 hoogtemeters)
 • 152 km (1620 hoogtemeters)

Parcours in detail

Parcoursoverzicht

Parcours Boembeek

1 Boembeek

Boembeek, gelegen in het Oost-Vlaamse Zottegem, bijt de spits af als helling op het parcours van de Ename Classic. Deze eerste helling is met een lengte van 1200m meteen ook de langste op het parcours.

Meer info

Parcours Holstraat

2 Holstraat

Wie deelneemt aan een van de twee grootste afstanden, krijgt na de eerste bevoorrading de Holstraat voorgeschoteld. De helling in Nokere komt uit op de top van de alombekende Nokereberg en heeft een maximum stijgingspercentage van 8%.

Meer info

Parcours Jagerij

3 Jagerij

Over halfweg het parcours staan de kasseien van de Jagerij in Oudenaarde op het programma. De 700 m lange kasseistrook is dit jaar ook opgenomen in het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad voor profs en fungeert in het parcours van de Ename Classic als enige kasseistrook.

Parcours Armekleie

4 Armekleie

Komende van de bevoorrading in Mater, deelgemeente van Oudenaarde, ligt de Armekleie je op te wachten. De eerste van enkele snel opeenvolgende hellingen bevindt zich in Sint-Kornelis-Horebeke en heeft een maximum stijgingspercentage van 10,2 %.

Meer info

Parcours Elverenberg

5 Elverenberg

Een kleine 10 km verderop, volgt de Elverenberg. De korte, maar pittige helling situeert zich in Brakel, vlakbij de gekende Berendries. De Elverenberg heeft een maximum stijgingspercentage van 11,5 %.

Meer info

Video

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie klik .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

Cycling Vlaanderen

Kloppend hart van het wielrennen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Klik hier en word nu lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton