X
Etixx Classics Tour Logo

Dwars door Vlaanderen Cyclo

"Feel like a pro"

17.03.2018

Foto's Fotoservice

Bibberen en beven voor 'flandriens' tijdens Dwars door Vlaanderen Cyclo

De Dwars door Vlaanderen Cyclo selecteerde zaterdagvoormiddag het kaf van het flandrien-koren. De derde manche van de Etixx Classics Tour was er ééntje voor de doorzetters door de ijskoude omstandigheden.

Bij de start 's ochtends zakte de temperatuur tot -3, rond 9u kreeg Waregem zelfs af te rekenen met een sneeuwbui. Het stopte de fietsliefhebbers niet. Velen onder hen maalden deze voormiddag hun kilometers plichtbewust af in de koude, omdat ze die nodig hebben om binnen enkele weken de grote afstand voor de We Ride Flanders te bedwingen. Gelukkig was er gratis koffie voorzien om een beetje troost en warmte te geven.

De deelnemers mochten onder meer dezelfde vernieuwde finale langs Nokereberg en de Herlegemstraat berijden die de profs binnenkort zullen afwerken, terwijl ze ondertussen wel al heuvels als de Taaienberg, Kortekeer, Mariaborrestraat en Kruisberg achter de rug hadden.

Dwars Door Vlaanderen Cyclo toonde ook het goede hart van veel deelnemers. Bij de inschrijving had men de mogelijkheid om 5,10 of 15 euro te doneren voor vzw Stop Darmkanker. De vzw wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen.

Zaterdag 24 maart kan de wielerliefhebber zich opmaken voor de volgende manche in de Etixx Classics Tour: de Gent-Wevelgem Cyclo vanuit Wevelgem. Men kan kiezen tussen afstanden 60 km - 91 km - 136 km - 215 km.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Dwars door Vlaanderen Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hieronder kan je na de tocht je persoonlijke foto's opzoeken!

PARCOURS

Ontdek als allereerste, nog vóór de profs, het volledig vernieuwde parcours van Dwars door Vlaanderen. In 2018 voeren de Knokteberg en de Kluisberg de forcing op weg naar Waregem, maar onder andere ook de Taaienberg, Kortekeer, Mariaborrestraat en Kruisberg staan op het programma. Alsof dat nog niet genoeg is, rij je dezelfde finale langs Nokereberg en de Herlegemstraat. Je hebt keuze uit drie afstanden. Wie kiest voor de langste afstand van 154 km mag rekenen op 11 hellingen, 3 kasseistroken en 1250 hoogtemeters. De 120 km doet het met dezelfde hellingen en kasseistroken, maar heeft slechts 950 hoogtemeters. Op het traject van de 75 km vind je 6 hellingen, 2 kasseistroken en 537 hoogtemeters op je pad.

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hier het parcours!

Ook al nieuwsgierig naar het parcours? Verken hieronder alvast de belangrijkste hellingen en kasseistroken.

HELLINGEN & KASSEISTROKEN

 

Parcours Kluisberg

1 Kluisberg

Als één van de nieuwe scherprechters in Dwars door Vlaanderen mag deze stevige helling uit de Vlaamse Ardennen niet ontbreken op jouw parcours richting Waregem. Hier staan geen kasseien op het menu, maar wel stijgingspercentages tot 18%.

Meer info

Parcours Knokteberg - Côte de Trieu

2Knokteberg - Côte de Trieu

Na de beklimming van de Kluisberg gaan we in vliegende vaart naar de Knokteberg. Laat je niet in de luren leggen door het relatief vlakke begin, deze helling wordt steeds steiler en steiler. Van zodra je tussen de bomen fietst, gaan we naar een maximum stijgingspercentage van 13%. Het uitdagende duo Kluisberg/Knokteberg zal niet alleen in de profkoers de schifting doorvoeren, ook de wielertoeristen zullen er hun beste beentje moeten voorzetten!

Meer info

Parcours Mariaborrestraat - Steenbeekdries

3Mariaborrestraat - Steenbeekdries

Het duo Mariaborrestraat - Steenbeekdries is best een pittige hindernis op jouw weg naar Waregem. Bij het opdraaien vanaf de Rijksweg profiteer je best even van de lichte afdaling om stevig door te trappen en snelheid te maken want voor je het goed en wel beseft, loopt de weg opwaarts en is het doseren geblazen. Deze kasseistrook is in totaal bijna 2 km, lang genoeg dus om je helemaal door elkaar te schudden.

Parcours Taaienberg

4Taaienberg

Op jouw parcours vind je nog een klepper van formaat. Drum je net zoals het peloton voor het gootje of ga je de uitdaging aan op de kasseien? Voor elk wat wils op deze steile klim met een maximaal stijgingspercentage tot 16%. Leg dus niet vanaf de eerste meters al je kaarten op tafel want menig wielertoerist heeft zich al verslikt in deze 890meter lange kuitenbijter!

Meer info

Parcours Nokereberg

5Nokereberg

De beslissende helling in Dwars door Vlaanderen is daarom niet altijd de zwaarste. Op Nokereberg krijg je 350m kasseien voorgeschoteld met een maximum stijgingspercentage van 7%. Hou jij spanning op de ketting tot aan de top, of moet je halverwege toch even terugschakelen?

Meer info

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Dwars door Vlaanderen, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor Dwars door Vlaanderen Cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton