De 29-jarige Elia Viviani (Quick-Step Floors) heeft in de Driedaagse Brugge-De Panne (1.BC) zijn zesde zege van het seizoen behaald, zijn eerste in Europa.

"De aankomst is hier altijd zeer gevaarlijk", verklaarde de Italiaan na afloop. "Iedereen wil in de beste omstandigheden de laatste bocht naar rechts aansnijden. Maar de ploeg heeft heel de dag goed werk geleverd. Ik kon rekenen op een goed team om me perfect af te zetten." "Het liep alvast beter dan in Milaan-Sanremo, waar ik op een teleurstellende 19de plaats eindigde", vervolgde de Italiaan. "Dit is opnieuw een heel belangrijke zege in een mooie koers."

"Ik kwam de passage over de Kemmelberg goed door en dan was er dat gebeuren aan De Moeren. Die polderstrook deden we driemaal aan. En juist die plaats komt ook volgende zondag aan bod tijdens Gent-Wevelgem, een wedstrijd waar ik ook wel naar uitkijk."

"Ik heb hier in de De Panne mijn eerste zege in Europa binnen. Dat wou ik absoluut na mijn zegetochten in Australië, Dubai en Abu Dhabi. Mijn volgende grote doel is ritwinst in de Ronde van Italië, maar eerst wil ik nog eens schitteren op de Vanackerestraat in Wevelgem. Daar wil ik weer een gooi doen naar de zege", besloot Viviani.