Sanne Cant heeft voor de vijfde keer de Telenet Superprestige in Zonhoven gewonnen. De wereldkampioene besliste in de slotronde een duel met Denise Betsema in haar voordeel. Alice Maria Arzuffi is de nieuwe leidster.

Nikki Brammeier nam in de eerste ronde de wedstrijd in handen en sloeg al snel een kloofje van zo'n vijftien seconden. De Britse viel daarna letterlijk weg voorin na een tuimel in De Kuil. Een trio - Cant, Betsema en Alvarado - nam het commando over en zou uiteindelijk ook de podiumplaatsen verdelen.

De jonge Alvarado beet zich lang vast in het spoor van Cant en Betsema, maar moest in de finale toch de rol lossen. Voor de Nederlandse belofte ging het iets te snel, maar dankzij haar derde plaats verstevigt ze wel haar leidersplaats bij de dames onder 23.

De slotronde draaide uit op een duel tussen Cant en seizoensrevelatie Betsema. Cant, die alle aanvallen van de Nederlandse al met succes had beantwoord, zette na een lange loopstrook Betsema onder druk. Die bezweek onder de druk en moest Cant na enkele foutjes definitief laten gaan.

Alice Maria Arzuffi neemt dankzij een vijfde plaats de leiding in de Superprestige over van haar ploegmate Annemarie Worst. De Europese kampioene ging in de openingsfase nog even mee in het spoor van Brammeier, maar kende daarna een baaldag. Na drie valpartijen kwam ze pas als negende over de streep. In de tussenstand telt Worst, net als Cant, twee punten minder dan Arzuffi.