De tweede manche van de Ridley Cup voor junioren werd gedomineerd door Pim Ronhaar. De Nederlandse eerstejaars van Lares-Doltcini was in Zonhoven vooral in de tweede wedstrijdhelft oppermachtig. Hij is ook de nieuwe leider in het klassement.

Aanvankelijk zat Ronhaar niet helemaal vooraan toen Arno Van den Broeck, Jarno Bellens, Ryan Kamp en Luke Verburg het commando namen. De verschillen in de aanvangsronden bleven echter beperkt en Ronhaar slaagde er vrij vlot in om naar voren te rijden. In de tweede van zes ronden raakte hij al voorop in het gezelschap van Bellens en Verburg. Toen Ronhaar vervolgens het tempo opdreef, konden enkel nog Bellens en de eveneens sterk terugkerende Tomas Kopecky mee in zijn spoor.

Niet voor lang echter, want Ronhaar bleef druk zetten en zijn gezellen moesten kort na half koers passen. Toen de jonge Nederlander de slotronde mocht aanvatten met bijna een halve minuut voorsprong was hij zo goed als zegezeker. Hij kon zich zelfs veroorloven om het in de laatste hectometers iets rustiger aan te doen. In de sprint om de tweede plaats was Kopecky sneller dan Bellens, Vince Van den Eynde reed vanuit de achtergrond nog naar plaats vier.

"De start verliep wat chaotisch", begon Ronhaar zijn wedstrijdverhaal. "Ik denk dat de officials een foutje hadden gemaakt, want ik moest plaatsnemen op de derde startrij, terwijl ik volgens mij helemaal vooraan had moeten staan. Bij de eerste passage in de Kuil vielen ze dan ook nog eens vlak voor mij en ik ging zelf ook over de kop. Op dat moment dacht ik echt even dat mijn wedstrijd voorbij was, ook al omdat ik wat last had aan de rug. Hoewel ik ook nog even op mijn adem trapte door te snel te willen terugkeren, kwam ik al bij al nog vrij vlot terug vooraan. Ik heb dan vrij snel de leiding genomen en blijkbaar lag mijn tempo te hoog voor de concurrentie."

Ronhaar, ook in Gieten al tweede, is ook de nieuwe leider in de Ridley Cup. "Ik verbaas mezelf als eerstejaars. Afgelopen week overleed ook mijn oma, dus was het even afwachten hoe het zou lopen na alle emoties. Ik heb het duidelijk in positieve kracht kunnen omzetten. Deze Ridley Cup wordt nu wel een doel op zich. Volgende week start ik weliswaar niet in Boom omdat ik de dag erna de Wereldbeker in Koksijde rijd, maar gelukkig mag je één wedstrijd laten vallen voor het eindklassement. Het zal er vooral op aankomen om sterke tweedejaars als Kamp en Kopecky achter mij te houden."