Quintens Hermans heeft na een demonstratie de Topsport Vlaanderen Superprestige bij de beloften gewonnen. Halfweg koers reed de Limburger voor eigen volk weg van Joris Nieuwenhuis, zijn laatste rivaal.

Joris Nieuwenhuis, al winnaar van de openingsmanche in Gieten, nam in Zonhoven de beste start. Quinten Hermans hield zich op in een eerste achtervolgend groepje, met daarbij onder meer Eli Iserbyt, Yannick Peeters en Sieben Wouters.

De tactiek loonde. Rond halfkoers vatte de Europese kampioen de leider in de Hansgrohe Superprestige bij de lurven. En nog geen halve ronde later kwam de jongeman uit Tessenderlo reeds alleen door aan de finish. De rest van de wedstrijd haspelde hij af aan zijn eigen tempo. Zijn voorsprong breidde hij uit van tien seconden naar twintig en meer. Finaal zou Nieuwenhuis meer dan 45 seconden toegeven. Yannick Peeters mocht op meer dan een minuut als derde mee op het podium. Wereldkampioen Eli Iserbyt zakte in de slotfase nog terug naar plaats vijftien.

HERMANS: 'WILDE MEZELF NIET OPBLAZEN'

"Een bewuste keuze", verklaarde Hermans na afloop zijn start. "Dit is best een slopende omloop en ik wilde me niet opblazen. Pas vanaf de tweede ronde reed ik mijn eigen tempo en ging ik op zoek naar Nieuwenhuis."

"Quinten was vandaag de betere", gaf Nieuwenhuis toe. "Daar is geen discussie over. Toen hij versnelde, merkte ik snel dat ik beter mijn eigen tempo zocht. Kwestie van me niet op te blazen." De twee tellen in de tussenstand van de Hansgrohe Superprestige nu evenveel punten, maar Hermans leidt omdat hij de laatste wedstrijd won. PEETERS: 'DEZE TREND DOORTREKKEN' Yannick Peeters werd een mooie derde. "Gieten was goed, Ronse was al beter en vandaag liep het nog een stukje beter", aldus de Kempenaar. "Als ik de komende weken die trend kan doortrekken, zit het goed. Ik ben alvast bijzonder tevreden na vandaag."