Nieuws

Van Aert: 'Op 30 meter van de streep zag ik de zege nog voor mij'

16.10.2016

Wout Van Aert baalde. De wereldkampioen werd twee keer tweede in twee dagen tijd. In Zonhoven strandde hij op dertig meter van de overwinning. "Na zo'n weekend loop ik toch even ambetant rond", bekende de Kempenaar.

Lees meer

Van der Poel trekt aan langste eind in waanzinnige thriller

16.10.2016

Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) heeft zondag in Zonhoven de tweede manche van het seizoen in de Superprestige veldrijden op zijn naam geschreven. De Nederlandse kampioen haalde het in een titanenduel van regerend wereldkampioen Wout van Aert (Crelan-Vastgoedservice).

Lees meer

Van der Poel: 'Dacht dat het over was'

16.10.2016

Zelden een crosser zo diep zien gaan voor een overwinning als Mathieu van der Poel in de Hansgrohe Superprestige in Zonhoven. De Nederlander lag na de finish ruim twee minuten uitgeteld tegen de grond. ?Ik ben kapot?, was het enige wat hij kon uitspreken.

Lees meer

Dominante Cant pakt twee op twee

16.10.2016

Sanne Cant heeft na de openingsmanche in Gieten ook de tweede wedstrijd in het kader van de Superprestige Ladies Trophy op haar naam geschreven. In Zonhoven reed ze al snel weg van de concurrentie en kwam haar zege niet meer in gevaar. Jolien Verschueren werd tweede en Nikki Brammeier derde.

Lees meer

Europees kampioen Hermans demonstreert voor eigen volk

16.10.2016

Quintens Hermans heeft na een demonstratie de Topsport Vlaanderen Superprestige bij de beloften gewonnen. Halfweg koers reed de Limburger voor eigen volk weg van Joris Nieuwenhuis, zijn laatste rivaal.

Lees meer

Brit Pidcock domineert in De Kuil

16.10.2016

De Brit Tom Pidcock heeft met overmacht de Ridley Cup bij de junioren gewonnen. Een aanval in de befaamde kuil in de tweede ronde volstond om het verschil te maken. Thymen Arensman werd na een lange achtervolging nog knap tweede, Jelle Camps vervolledigde het podium.

Lees meer

Meeussen wint duel met ploegmaat

16.10.2016

Compleet podium van Lares-Doltcini bij de nieuwelingen in Zonhoven. Antwerps kampioen Witse Meeussen rekende in de slotronde af met zijn Nederlandse ploeggenoot Luke Verburg. Belgisch kampioen Yente Peirens werd derde.

Lees meer

360° VIDEO: Erwin Vervecken verkent de kuil van Zonhoven

14.10.2016

Ex-wereldkampioen Erwin Vervecken heeft met een 360°-camera, die op het stuur van zijn fiets gemonteerd werd, het parcours van de Hansgrohe Superprestige van Zonhoven verkend. Klik op de pijltjes in de video en bepaal zelf het camerastandpunt!

Lees meer

Van Aert: 'Het wordt een hele zware cross'

13.10.2016

Zonhoven is zondag 16 oktober het decor voor de tweede manche van de Hansgrohe Superprestige. Wout Van Aert kijkt uit naar een nieuw duel met Mathieu van der Poel. "Het wordt een hele zware wedstrijd", voorspelt de wereldkampioen.

Lees meer

Duik zelf de kuil van Zonhoven in en voel de adrenaline!

07.10.2016

Zondag 16 oktober vindt in Zonhoven de tweede manche plaats van de Hansgrohe Superprestige. Blikvanger op het fantastische parcours is elk jaar opnieuw 'de kuil'. Dit jaar tonen niet alleen de toprenners er hun kunnen, maar kan ook de durfal met zijn eigen tweewieler de kuil in duiken tijdens de Downhill Race.

Lees meer