Denise Betsema heeft de openingsmanche van de Soudal Classics in Neerpelt gewonnen. De verrassende Nederlandse was sterker dan Ceylin Alvarado en plaatselijke favoriete Laura Verdonschot.

Betsema legde van bij de start haar tempo op. Samen met Maud Kaptheijns sloeg ze meteen een kloof. In de tweede ronde trok de Nederlandse, die het veldrijden sinds vorig jaar combineert met mountainbike, solo op avontuur.

Ze diepte haar voorsprong uit en reed ongenaakbaar naar de zege. In de achtervolging ontstond een felle strijd voor de tweede plek. Laura Verdonschot en Ceylin Alvarado gingen samen de slotronde in. Uiteindelijk trok de Nederlandse aan het langste eind en haalde zo de tweede plek binnen.

Denise Betsema:

"Het was een zware wedstrijd op een zware achtergrond, maar het is vergelijkbaar met Texel, waar ik woon. Dit parcours ligt me geweldig goed. Mijn benen voelden meteen goed aan van in de start. Ik sloeg meteen een kloofje met Maud en ging daarna alleen door. Tot mijn eigen verbazing kon ik voorop blijven. Deze zege in de Soudal Classics is een van mijn mooiste overwinningen. Het is mijn eerste zege in België in een sterk deelnemersveld."

Ceylin Alvarado:

"Denise reed weg op een moment dat ik achteraan in de groep reed. Ik zat even vast en kon de kloof onmogelijk dichten. Eigenlijk reed Laura ook weg op dezelfde manier in de strijd om plek twee. Dat mocht ik dat niet laten gebeuren. Ik dichtte de kloof en kon Laura afhouden in de slotronde. Ik wilde hier in de eerste Soudal Classics-manche heel graag winnen. Maar mijn benen voelden niet optimaal aan."

Uitslag

1. Denise Betsema
2. Ceylin Alvarado
3. Laura Verdonschot