In tegenstelling tot de voorbije jaren zal de Soudal Cycolocross Masters in Waregem er dit jaar helemaal anders uitzien. Het parcours werd hertekend en ook aan de supporters is gedacht.

Parcours

Het parcours neemt de renners dit jaar mee naar de Zuiderboulevard in Waregem, vlakbij het stadhuis, waar de start en aankomst zal liggen. "We rijden vanaf de boulevard naar de Stadionvijvers, keren via de Esplanade terug naar het Pand en gaan zo via de Holstraat en de nieuwe bibliotheek terug naar de Zuiderpromenade", zegt Erwin Vervecken van organisator Golazo

In het Pand wacht de renners, maar vooral de toeschouwers nog een nieuwigheid. "In het Pand passeren de renners een lichtspektakel met flashlights en zal een dj continu het beste van zichzelf geven, dat zal voor een uniek effect zorgen voor zowel de renners als de toeschouwers", aldus Vervecken. 

Hindernissen

Wie Cyclocross Master zegt, zegt hindernissen en spektakel. En dat zal dit jaar niet anders zijn. Hindernissen als de strobalen en de evenwichtsbalken zullen ook nu in het parcours verwerkt zijn, net zoals de fontein op de nieuwe promenade waar de renners door moeten.

De Soudal Cyclocross Masters gaan om 15 uur van start met een jeugdinitiatie onder leiding van Roland Liboton, Paul Herygers en Erwin Vervecken. Om 19 uur beginnen de dames er aan en om 20 uur is het de beurt aan de heren.