Toon Aerts toonde zich tevreden met tweede plaats in Sint-Niklaas, de dertiende podiumplaats al van dit seizoen. "Hopelijk kan ik er daar de komende dagen nog enkele aan toevoegen", sprak de renner van Telenet Fidea Lions.

Aerts liet zich na een paar rondes verrassen toen Van Aert, Merlier en Hermans een kloofje bijeen fietsten. "Ik zat toen iets te te ver", gaf de Kempenaar toe. "Omdat alles lang bij elkaar bleef, had ik me een beetje laten inslapen. Gelukkig heeft Thijs, mijn broer, me toen terug naar voren gebracht."

"Zonder die inschattingsfout had ik misschien wat langer in de buurt van Wout kunnen blijven. Winnen? Wout was vandaag echt wel de sterkste. Die tweede plaats was voor mij het hoogst haalbare. Soms moet je je er gewoon bij neerleggen dat er iemand sterker is."

Voor Aerts was het al de dertiende keer dat hij dit seizoen op het podium stond. "Dat is toch al een mooi aantal. Hopelijk kan ik er daar tijdens de kerstperiode nog een paar aan toevoegen. De cross in Heusden-Zolder ligt me wel en in Loenhout rij ik voor eigen volk. Dat motiveert altijd wat meer. De wedstrijd op 1 januari in Baal beschouw ik ook als een thuiswedstrijd. Voldoende kansen dus om er nog wat ereplaatsen bij te doen."

Hermans: 'Kon goed standhouden'

Hermans was een gelukkige derde op het podium. "Vaak ben ik het slachtoffer van mijn snelle starts, maar vandaag heb ik goed kunnen standhouden. Dat stemt me wel tevreden. Ik ben bezig aan een heel regelmatig seizoen. Dat is mooi, maar aan de andere kant had ik misschien liever wat meer pieken en dalen. Die derde plaats van vandaag kan ik wel beschouwen als een mooie opsteker."