Wout Van Aert heeft zaterdag voor het eerst in zijn carrière de Soudal Classics Waaslandcross op zijn naam geschreven. "Deze zege geeft me nog wat extra vertrouwen voor de drukke eindejaarsperiode", was de wereldkampioen opgetogen.

Van Aert plaatste halfweg koers zijn beslissende versnelling. "In het wedstrijdbegin heb ik bewust wat spaarzamer gereden. Er staan de komende dagen nog veel wedstrijden op het programma. Zonder Mathieu zat iedereen bovendien wat naar elkaar te kijken."

"Iedereen had verwacht dat ik hier vandaag zou winnen. Het is leuk als je die verwachtingen dan ook kan inlossen. In Namen was ik al heel goed. Deze overwinning geeft me nog wat extra vertrouwen voor de drukke eindejaarsperiode. Sint-Niklaas is toch een cross die mooi op je erelijst staat."

Na vier rondes reed Van Aert samen met ploegmaat Tim Merlier en Quinten Hermans vooruit. Helaas voor Merlier was er geen vervroegd kerstgeschenk van zijn collega. "Het was een van de mogelijkheden om vandaag zijn kaart te trekken, maar dan mochten we niet met te veel renners de finale ingaan. En het is ook niet dat ik dit seizoen al zoveel gewonnen heb."