De Soudal Classics Waaslandcross bij junioren heeft een Britse winnaar opgeleverd. Na een razendsnelle wedstrijd plaatste Ben Tulett in de slotronde zijn beslissende versnelling. Een bedrijvige Mees Hendrickx en Luke Verburg flankeerden hem op het podium.

Luke Verburg nam van bij de start het initiatief, maar de inspanningen van de Nederlander kenden weinig succes. De eerste ronde werd afgesloten met een kopgroep van zeven renners: Noah Vreeswijk, Bart Artz, Ben Tulett, Mees Hendrickx, Sander De Vet, Luke Verburg en de Amerikaan Lane Maher.

Een bedrijvige Hendrickx probeerde de wedstrijd daarna in handen te nemen. Ook zijn pogingen waren een maat voor niets. "Niemand wilde meewerken", vloekte de renner van Cyclong.be - Alpha Motorhomes. Bij het ingaan van de laatste ronde was er slechts één renner overboord gegooid.

Daarin zorgde een nieuwe versnelling van Verburg dan toch voor wat afscheiding. De Nederlander lonkte even naar de zege, Tulett antwoordde met een slimme aanval in het zand. Voldoende om met een solo de overwinning binnen te halen. Hendrickx probeerde nog even te volgen, maar het ritme van de Brit lag te hoog. Hendrickx verzekerde zich wel van de tweede plaats, Verburg strandde op de derde plek.

Tulett: 'Bijna een wegwedstrijd'

"Dit was bijna een wegwedstrijd", pufte Tulett na. "Omdat we bijna nooit van de fiets moesten, werd het een tactisch steekspel. Toen we met zes de laatste ronde indoken, dacht ik dat we zouden sprinten voor de zege. Ik schatte mijn kansen hoog in, maar een aanval in het zand was toch voldoende om de zege met een solo veilig te stellen." Voor Tulett is het al de negende overwinning van het seizoen. "Dat is toch al een mooi aantal. Mijn volgende doel is het WK in Valkenburg."