Laurens Sweeck moest in Niel tevreden zijn met een tweede plaats. Een resultaat waar de renner van ERA-Circus nog wel mee kon leven na zijn val in de eerste ronde.

Sweeck ging in de eerste ronde zwaar tegen de grond bij de balkjes en moest een hele wedstrijd achtervolgen. Hij ziet zijn tweede plaats in de Soudal Jaarmarktcross echter niet als een gemiste kans op een zege bij afwezigheid van Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert.

"Zonder die val was ik allicht dichter bij Toon geëindigd, maar ik ga niet zeggen dat ik had kunnen winnen", is Sweeck eerlijk. "Die val was gewoon mijn eigen fout. Ik had vandaag bovendien nooit een fantastisch gevoel. Daarom ben ik ook heel tevreden met mijn tweede plaats. In goede doen had ik zeker kunnen meedoen voor de overwinning."

Sweeck verzekerde zich pas in de slotronde van de tweede plaats. "Op 500 meter van de streep kregen we Michael Vanthourenhout pas in het vizier. We hebben echt hard moeten rijden om hem nog te grijpen."

Corné Van Kessel was een gelukkige nummer drie. "In het eerste deel van de wedstrijd heb ik geprobeerd om samen met Toon de kloof op Vanthourenhout dicht te rijden", aldus de Nederlander van Telenet Fidea Lions. "In de zandbak kon ik Toon echter niet volgen. Die stroken waren echt heel zwaar. Dat ik uiteindelijk nog op het podium sta, stemt me tevreden. Tweede of derde, dat maakt me vandaag niet veel uit."