Na een spannende strijd met vier heeft Xander Geysels de Soudal Jaarmarktcross voor junioren op zijn naam geschreven. De crosser uit Kontich was aan de finish de snelste in de sprint.

De wedstrijd in Niel mondde al snel uit in een strijd met vier. Gerben Kuypers opende het snelst en kreeg Len Dejonghe, Xander Geysels en Joren Thys mee in zijn zog. De Nederlander Noah Vreeswijk miste net de aansluiting en was een hele cross op achtervolgen aangewezen. 

Kuypers, Dejonghe en Geysels dropten om de beurt een bommetje, maar niemand slaagde erin om een kloofje te slaan. In de slotronde konden Thys en Vreeswijk na een moment van wapenstilstand nog even hun wagonnetje aanpikken, maar in de sprint kwam het duo te kort. 

Daarin toonde thuisrijder Geysels zijn benen. De renner van Wielerclub Steeds Vooraan haalde het met ruim verschil. Goed voor zijn vierde overwinning van het seizoen. Dejonghe en Kuypers vervolledigden het podium.

GEYSELS: 'STEUN VAN DE FANS GAF ME EEN BOOST'

"Het was een zware cross", vond winnaar Xander Geysels. "We waren vandaag met drie renners aan elkaar gewaagd. Allemaal hebben we wel eens geprobeerd om de anderen te lossen. Zonder succes. In de slotronde heb ik voor de balkjes nog een versnelling geplaatst. Na mijn val van vorige maand durf ik niet meer springen, dus wou ik op die manier wat voorsprong nemen. Ik was ook niet zeker van mijn sprint en hoopte de anderen in extremis nog te lossen. Zonder succes."

Voor Geysels is het de vierde zege van het seizoen. Eerder was hij ook al de beste in de Superprestige in Boom. "Zo win ik twee wedstrijden dicht bij huis", lacht Geysels. "Dat thuisvoordeel helpt me wel. De steun van de fans gaf me vandaag echt een boost."