De vijfde seizoenszege voor Wout van Aert (Crelan-Charles) werd er eentje om in te kaderen. In de UCI Telenet UCI World Cup, alsook een Soudal Classic, pakte van Aert als vanouds uit. ""

Van Aert veegde de mindere seizoensstart van tafel met een stevige solo. "Ik hoorde dat Mathieu een slechte dag had, dus wellicht had dat ermee te maken dat mijn verschil zo groot was", wilde Wout niet te hard van stapel lopen. "Ik kan wel zeggen dat ik een goede dag had, ja (lacht). Beter dan gisteren. In het begin van het seizoen was mijn tweede cross van het weekend vaak minder, niet naar mijn gewoonte. Tegenwoordig is mijn tweede dag ook goed, en dat maakt me blij."

De trainingsstage heeft Van Aert naar eigen zeggen deugd gedaan. "Ik heb goed kunnen trainen en rusten daar. Ook deze week kon ik rusten richting dit weekend. Ik voelde de benen beter worden", was hij eerlijk. "Dat ik twee kilo lichter sta, helpt ook op dit parcours. Elke kilo die je niet moet meeslepen hier, is één gewonnen. De kilo's die ik kwijt ben, komen vooral uit de spiermassa."