Geen Mathieu van der Poel (Beobank-Corendon) die de boel op anderhalve minuut zette, maar Wout van Aert (Crelan-Charles). "Het is leuk om te zien dat er steeds meer volk opdaagt in Namen."

Geen dominante van der Poel dit keer, misschien was hij wel ziekjes? "Ik vraag me ook waarom het niet lukte vandaag. Ik was een beetje verkouden, maar dat is geen excuus als je op anderhalve minuut gereden wordt. Ik was niet in staat om iets in te brengen tegen Wout", vertelde van der Poel. "Dit is een heel eerlijke cross en het verschil spreekt boekdelen. Ik moet hier dan ook niet flauw over doen."

Veel zoekt de Nederlander niet achter zijn derde plaats. "Gewoon een mindere dag, zeker? Dat kan eens voor vallen.  Ik heb al een mooi seizoen achter de rug. Ik hoop dat het gewoon een slechte dag is", herhaalde de Europees kampioen. "Wout heeft duidelijk goed gewerkt op stage. Het is aan mij om volgende week terug te vechten."


De duels zijn terug, voorspelt van der Poel. "Het is te hopen, hé. Gisteren was het alvast spannend, vandaag ben ik wat minder. De volgende weken krijgen we wellicht nog een paar mooie duels. Er was hier overigens bijzonder veel volk. Als je dat met drie jaar geleden vergelijkt, dan hebben ze hier stappen gezet. Leuk om te zien."