Thomas Pidcock heeft zich na drie weken trainingsstage opnieuw getrakteerd op een overwinning. In de Telenet UCI World Cup, alsook een Soudal Classic, was de Brit bij de U23 de betere van Eli Iserbyt en Lucas Dubau.

Vorig jaar reed Joris Nieuwenhuis vol overgave naar de zege op de Citadel, maar dit jaar moest de wereldkampioen al na tien minuten de wedstrijd verlaten met materiaalpech. Daar trok de Fransman Joshua Dubau zich ondertussen niks van aan, want hij nam de twee eerste ronden voor zijn rekening.

Dubau werd nadien bijgehaald door een drieltal: Iserbyt, Pidcock en Sieben Wouters. Iserbyt reed als enige de zware klim op richting Citadelplein halverwege koers en leek zich te ontdoen van zijn medevluchters. Pidcock kon als enige terugvechten tot in het wiel en de Europees kampioen zag even later een kans om zelf aan te vallen toen Iserbyt de post in moest met een leegloper.

De Brit liet zich niet meer verrassen en hield het kloofje van een handvol seconden vast tot voorbij de meet. Iserbyt werd tweede en blijft leider in de Telenet UCI World Cup. Dubau mocht als derde op het podium klimmen.

Iserbyt: "Kon niet meer versnellen"

Iserbyt moest met een leegloper nog een halve ronde rondrijden en moest uiteindelijk de rol lossen doordat hij de materiaalpost in moest. "Spijtig dat ik net viel voor de vorige passage en daardoor in de problemen geraakte", aldus Iserbyt. "Al moet ik toegeven dat het op was toen Pidcock weg reed. Versnellen kon niet meer. De Nederlanders en Fransen startten snel, ik moest te veel gaatjes dichten voor ik zelf kon aanvallen. Op de loopstrook was ik wel veruit de beste, wat me als kleinere kerel een goed gevoel geeft." Het parcours is modderig, lastig en schuift. "Trappen, schuiven en trappen", omvatte de Europees kampioen het in drie woorden.