Toon Aerts en David Van der Poel mochten samen met Corné Van Kessel op het podium van de Soudal GP Hasselt. Geen van beiden toonde zich echt ontgoocheld met het resultaat. "Corné was vandaag gewoon sterker", geeft Aerts toe.

Aerts startte in Hasselt als topfavoriet, maar moest in het Kampermolenpark in de sprint de duimen leggen voor zijn ploegmaat. "Teleurgesteld? Nee, ik kan best leven met deze uitslag. Deze wedstrijd was voor mij in eerste instantie een doorgedreven training met het oog op de kampioenschappen. Daar wil ik echt goed zijn."

"Uiteindelijk was Corné vandaag gewoon sterker dan ik. Ik voelde me goed en heb een paar keer de leiding genomen. Op een bepaald moment was ik alleen weg met David, maar door een knieval kon de rest terug komen. In het slot was het beste bij mij ervan af."

Aerts en Van Kessel mogen dan wel ploegmaats zijn, in de slotronde spaarden ze elkaar niet. "Het was nog een stevig duel, maar met respect voor elkaar. Je kan elkaar moeilijk in de draad rijden, hé (lacht)."

Van der Poel: 'Ook mooie cross zonder toppers'

Van der Poel toonde zich tevreden met zijn derde plaats. "Als Toon en Corné rijden voor de winst, dan fiets je een gat van vijf seconden niet zomaar dicht", aldus de oudere broer van Mathieu, die zijn podiumplaats hoog inschat. "Het is niet omdat er een paar toppers niet zijn, dat het makkelijk is om bij de eerste drie te rijden. Bovendien hebben we vandaag getoond dat het ook zonder die grote namen een mooie cross kan zijn."