Corné Van Kessel heeft na een straffe comeback de Soudal GP Hasselt gewonnen. De Nederlander kwam ten val in de eerste ronde, maar was finaal in een sprint met twee sneller dan Toon Aerts. "De ontlading aan de finish was enorm."

Het was vloeken voor Van Kessel in de eerste ronde. In de eerste bocht ging hij al tegen de vlakte. "Dju, daar lig je dan. Het enigste wat je kan doen is die ketting terug op de fiets leggen en beginnen trappen. Het geloof in de zege was echter zo goed als weg. Ik had bijna de pijp aan Maarten gegeven."

"Toch slaagde ik er nog in om mezelf terug in de wedstrijd te knokken. Het was een spannende strijd en het heeft me veel energie gekost. Gelukkig viel het vooraan ook wat stil, waardoor ik terug kon aansluiten. Dat ik dan in de sprint nog die overwinning kan pakken, is fantastisch. Dit is de mooiste manier om een wedstrijd te winnen. Ik ben al een tijdje goed bezig, dit is de beloning voor het goede werk. De ontlading aan de finish was enorm.

Van Kessel schat zijn zege ook hoog in. "Wout en Mathieu zijn misschien niet aanwezig, maar met Toon Aerts, David Van der Poel, Quinten Hermans en Tom Meeusen stonden hier toch ook een pak goede renners aan de start."

In tegenstelling tot veel renners koos Van Kessel niet voor een stage in Spanje. "Thuis kan ik even goed trainen en de focus houden. Het sneeuwt niet, dus het weer is niet slechter dan in Mallorca. Daar is het nu toch aan het regenen."