De ontgoocheling droop bij Kevin Pauwels van het gezicht toen hij op de Jaarmarktcross in Niel de finish overschreed. "Ik was dan ook naar hier gekomen om te winnen", vloekte de Antwerpenaar.

Maar Pauwels zag zijn kansen op de zege al in de eerste ronde een flinke deuk krijgen. "Op het eerste brugje moest ik al uit de klikpedalen, waardoor ik helemaal in de staart van het peloton terechtkwam. Daarna kreeg ik een duw van Corné (Van Kessel), kwam ik nog enkele keren ten val en bovendien moest ik nog even stoppen om mijn schoen weer dicht te knijpen. Ik heb gevloekt op de fiets. Zo koersen, dat is niet plezant."


Toch kwam Pauwels nog goed opzetten en verkleinde hij de kloof met Toon Aerts van 40 tot 12 seconden. "Ik wist dat het moeilijk zou worden, maar ik ben erin blijven geloven. Toon reed echter te snel. Dat ik aan de finish zo gefrustreerd oogde? Was ik ook. Ik was naar hier gekomen om te winnen, dan ben je niet tevreden als je als tweede over de streep rijdt."

VAN KESSEL: 'BEVESTIGING VAN GOEDE VORM'

Corné Van Kessel was vrijdag in Niel de tweede renner van Telenet Fidea Lions op het podium. Lag de finish honderd meter verder, hij had misschien nog een plaatsje op de ladder kunnen klimmen. "Ik had de laatste ronde nog veel kracht over en probeerde naar Kevin Pauwels te rijden. In de laatste rechte lijn wilde ik hem nog voorbij te steken met een sprint, maar hij keek net achterom en versnelde op zijn beurt. Ik mag niet klagen met deze derde plaats."

"Dit is de bevestiging van mijn goede vorm. In Zwitserland won ik afgelopen week nog en werd ik een keer derde. Dat ik in Niel deze prestatie kan neerzetten, doet me deugd. Voor Toon Aerts ben ik heel blij. Knap wat hij vandaag heeft laten zien. Hij heeft opnieuw laten zien dat hij die Europese trui meer dan waard is. Afgelopen zomer was hij al sterk, hij trekt die lijn nu verder door."