Sanne Cant heeft voor het derde jaar op rij de Jaarmarktcross in Niel gewonnen. De Belgisch kampioene haalde het voor pechvogel Jolien Verschueren en de verrassend sterke Ellen Van Loy.

De 36-jarige Van Loy nam in Niel de beste start en zette Cant meteen onder druk. De Belgisch kampioene moest alle zeilen bijzetten om de renster van Telenet Fidea Lions in het vizier te houden. 


Op de schuine loopstrook aan de Rupeldijk zag Cant Van Loy zelfs weglopen en na een schuiver in de tweede ronde werd het kloofje nog wat groter. Het sein voor Cant om de energietank helemaal open te draaien, de wedstrijd naar haar hand te zetten en solo naar haar derde zege op rij in Niel te rijden. 

Jolien Verschueren mocht voor de derde keer op rij mee als tweede op het podium. De winnares van de Koppenbergcross zag na een slechte start en twee valpartijen in de eerste ronde haar kansen op winst al snel in rook opgaan, maar toonde vechtlust en fietste in extremis nog op en over Van Loy naar de tweede plaats. 

CANT: 'LOPEN OP HOLLANDSE KLOMPEN'

Cant voelt zich met drie zeges op een rij goed in Niel, al sprak ze na afloop toch over een verraderlijk parcours. "Ik heb het de eerste rondes dan ook voorzichtig aangepakt. Op de schuine strook aan de Rupeldijk was het alsof je moest lopen op Hollandse klompen", lachte Cant. 

"In de voorlaatste ronde heb ik dan mijn versnelling geplaatst. Als je alleen op kop rijdt, kan je toch iets meer je eigen ding doen. We zijn nu halfweg november en ik heb al zes zeges op zak, daar kan ik alleen maar tevreden mee zijn. De voorbije weken was ik niet altijd gediend met het parcours, maar nu komt het er allemaal terug uit. Of ik de 13 zeges in klassementscrossen van vorig jaar kan evenaren? Daar ben ik op dit moment nog niet mee bezig."

VERSCHUEREN: 'STOND WEER STIL BIJ DE START'

Jolien Verschueren mocht na de eerste ronde al een streep trekken door haar winstkansen. "Het begon al bij de start. Iedereen was al vertrokken en ik stond nog stil. Gelukkig kon ik op het eerste brugje wat plaatsen winnen, maar in al mijn enthousiasme raakte ik aan de balkjes niet uit mijn klikpedaal en even later kwam ik nog ten val."

"Alles bij elkaar genomen, ben ik wel tevreden met mijn tweede plaats. Zeker omdat ik ook nog wat sukkelde met schakelproblemen. Ik stond veel te groot en had schrik dat mijn ketting er bij het schakelen zou afvallen."