De Soudal Jaarmarktcross in Niel bij de junioren is uitgedraaid op een West-Vlaamse tweestrijd tussen twee ploegmaats. Arno Debeir trok aan het langste eind, Gerben Kuypers werd tweede. Julian Siemons won de spurt voor de derde plaats.

Het werd al heel snel duidelijk dat de derde manche van de Soudal Classics zou uitdraaien op een duel tussen Arno Debeir en Gerben Kuypers. Het duo van Lares-Doltcinit sloeg al toe in de eerste ronde.

De provinciegenoten hadden zij aan zij naar de streep kunnen rijden om daar te sprinten voor de zege, maar ze beslisten om er een hevige clash en mooie cross van te maken. Hard tegen hard.

De strijdlust leverde een wedstrijd van wisselende kansen op. Nadat Debeir na een schakelfoutje in de eerste ronde terug aansluiting had gevonden, voerde Kuypers het tempo terug op. Debeir liet zich niet ontmoedigen en ging op en over zijn ploegmaat richting zijn eerste overwinning van het seizoen. Antwerpenaar Julian Siemons won de sprint voor de derde plaats.

DEBEIR: 'BLIJ MET MODDER'

De kop is eraf voor Arno Debeir. "Mooi, die eerste zege", straalde de Torhoutenaar. "Ik ben blij dat het eindelijk wat geregend heeft en dat er wat meer modder op het parcours ligt. In de eerste ronde was ik goed weg, maar aan de brug stond ik al terug stil. Te groot geschakeld. Eén voor één reden ze me voorbij, maar ik heb nooit gepanikeerd en op eigen tempo de kloof met Kuypers terug dichtgereden."

"Daarna werd het een spannende tweestrijd. Ook al zijn we ploegmaats, we wilden elkaar geen cadeau's geven. We hebben er en echte wedstrijd van gemaakt. In de cross bestaat er geen ploegtactiek, daar moet gewoon de beste winnen."

KUYPERS: 'ZOALS OP TRAINING'

Gerben Kuypers lag een paar keer alleen op kop, maar toonde zich tevreden met zijn tweede plaats. "Ik was als eerste weg en hoorde na het spinnenweb dat ik een gaatje had. Voor mij het signaal om een stevig tempo te blijven rijden. Ik hoorde dat Arno op komst was en toen hij de aansluiting had gemaakt, heb ik opnieuw wat voorsprong genomen. Het was zoals op training, daar proberen we het elkaar ook moeilijk te maken."