Mathieu Van der Poel heeft in de Soudal Classics in Leuven zijn indrukwekkende reeks na het WK verdergezet. De Nederlandse kampioen sprintte naar zijn zesde overwinning op rij. "Ik snak nog niet naar het einde", reageerde Van der Poel.

Van der Poel was na de wedstrijd eerlijk in zijn analyse. "Ik voelde me vandaag niet de sterkste van de vier koplopers. Ik had ook de indruk dat de druk in mijn achterband." 


Na een fietswissel keek Van der Poel aan tegen een achterstand van tien seconden. Terwijl Wout Van Aert in de achtergrond het liet lopen, knokte de renner van Beobank-Corendon zich terug in de wedstrijd. "Als ze vooraan hun tempo kunnen aanhouden, dan kom ik nooit terug. Ik heb echt afgezien om toch nog dat gaatje dicht te rijden."

Of Van der Poel net als de rest uitkijkt naar vakantie. "Ik snak nog niet naar het einde en op training heb ik niet het gevoel dat het minder gaat, mentaal zit ik dus nog fris", klonk het na zijn 22ste overwinning van het seizoen. 

Zondag staat de Sluitingsprijs in Oostmalle op het menu. Een kans voor zeven op zeven? Van der Poel is voorzichtig. "Ik was er nog nooit super. Wat daarna volgt? Een weekje vakantie in Zuid-Afrika. Maar ik neem wel mijn mountainbike mee. Op het gemak een tochtje rijden."

PAUWELS: 'IK WAS ER NOG NOOIT ZO DICHT BIJ'

Kevin Pauwels mocht in Leuven voor de vijftiende keer mee het podium op, zes keer strandde hij op de tweede plaats. "Maar zo dicht als vandaag was ik er nog nooit bij", foeterde de kopman van Marlux-Napoleon Games. "De sprint? Ik heb op de weg ook al tegen Mathieu gesprint en wist dat hij sneller was. Zelfs als hij uit zijn klikpedaal klikt."

"Ik ben wel blij dat ik dit niveau kan aanhouden en zal tot het einde strijden om toch nog die overwinning mee te pikken. Zonder Mathieu en Wout had ik dit seizoen een pak crossen gewonnen. Hopelijk worden ze volgend jaar niet nog beter."