De zesde manche van de Soudal Classics bij de junioren is ten prooi gevallen aan Jelle Camps. De veldrijder van Acrog Balen werd in de slotronde nog opgehouden door materiaalpech, maar hield in de sprint Yentl Bekaert makkelijk achter zich. Zwitsers kampioen Loris Rouiller vervolledigde de top drie.

Jelle Camps had de voorbije weken al gewonnen in Hoogstraten en Middelkerke en pakte ook in Leuven opnieuw hard uit. Op de technische stroken toonde de renner van Acrog Balen zich superieur ten opzichte van de concurrentie. 


"Ik was de enige die iedere ronde over één van de grachtjes sprong en reed zo elke keer vijf seconden weg", doet Camps zijn wedstrijdverhaal. "Dat zijn extra inspanningen die de anderen meer energie kostten, ik kon gewoon mijn eigen tempo vasthouden." Camps kreeg zo het gezelschap van Zwitsers kampioen Loris Rouiller en het Telenet-Fidea trio Yentl Bekaert, Andreas Goeman en Arne Vrachten. 

Een nieuwe versnelling in de technische zone leek voor Camps voldoende om zich zegezeker te wanen, maar materiaalpech zorgde toch nog voor een spannende slotronde. "Ik begon met zeven seconden voorsprong en stapte in de technische zone voor de zekerheid van de fiets. Net op dat moment schoot mijn ketting eraf en stond ik te voet."

Bekaert ging op en over Camps, maar hield zijn voorsprong niet vast tot aan de meet. Een sprint besliste over winst of verlies. Camps had nog het meeste power in de benen en snelde makkelijk naar zijn tiende overwinning van het seizoen. "In de sprint voelde ik me zelfzeker, maar het zijn de technische zones die vandaag het verschil gemaakt hebben."