Laurens Sweeck toonde zich de sterkste in de Soudal GP Hasselt: "Met rappe mannen als Venturini en Van Kessel wilde ik het niet op een spurt laten aankomen." Over de sfeer op de cross is de winnaar erg te spreken: "De laatste ronde was ambiance."

Halfweg de wedstrijd draaide het even vierkant voor de latere winnaar. "Toen had ik een minder moment. Ik was aan het sukkelen in de bochten. Ik heb in de materiaalpost geroepen dat de tubes harder moesten. Daarna ging het beter." De renner van ERA-Circus kwam ook nog in aanraking met de gevreesde balken: "Naarmate de wedstrijd vorderde begon de ondergrond slechter te liggen om goed over de balken te springen", legt hij uit.

Daardoor verloor hij tijd op leider Van Kessel. "Ik moest tien seconden dichten. Dat lijkt niet veel, maar op dit parcours is dat heel wat." Sweeck kon toch nog de aansluiting maken waardoor de kopgroep drie renners telde. "Met rappe mannen als Venturini en Van Kessel wilde ik het niet op een spurt laten aankomen." Dus koos hij geld voor zijn eieren en reed hij solo naar de overwinning.

Of Sweeck dit morgen in Koksijde zal voelen? "Zeker. Maar mijn weekend is al geslaagd", grijnst de winnaar.

VAN KESSEL (3de): "MAG NIET KLAGEN"

Corné Van Kessel reed zich voor de vierde keer op rij dit jaar op het podium. "Ik mag niet klagen", aldus de Nederlander. "Als ze wat langer twijfelen in het begin kan ik zelfs wegblijven", klinkt het hoopvol. "Maar Venturini en Sweeck komen twee keer terug. Natuurlijk is dat jammer. Maar ze waren vandaag sterker", besluit de renner van de Telenet Fidea Lions.