Soudal Cyclocross Leuven : kleine wijzigingen aan het parcours
Belga
Zondag wordt de laatste Soudal Classic van het seizoen gereden. De Cyclocross Leuven belooft weer een boeiende strijd te worden waarin renners zich in de ultieme rechte lijn richting WK kunnen klaarstomen.
Het parcours krijgt lichte aanpassingen ten opzichte van de editie van vorig jaar. Vlak na de start/aankomst krijgen de renners een bijkomende lus voor de VIP tent. Hier komen ook de balkjes van vorig jaar terug. Daarna komen er twee opeenvolgende schansjes van 1 meter hoog en 3 meter lang. Op snelheid kan dit voor de nodige jumps zorgen, de mindere durvers moeten even aan de remmen om met twee wielen op de grond te blijven.

Ook de technische passage in en uit de holle weg werd licht hertekend met tussenin een kleine bijkomende recuperatielus. Na de materiaalpost blijft alles bij het oude met een lange klim achteraan het park.

Buiten Lars Van der Haar tekenen alle toppers present. Kan Sven Nys zijn succes-serie weer uitbreiden met een nieuwe overwinning in eigen gouw? Komt Niels Albert zijn overwinning van vorig jaar herhalen of is het Sunweb duo Pauwels-Vantornout eindelijk verlost van hun vervelende ziektekiemen? Bij de vrouwen is het wereldkampioene Marianne Vos die het deelnemersveld aanvoert.