U bezoekt momenteel editie 2012 van de Ronde van Vlaanderen

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
15.000 recreanten rijden hun Ronde
Naar goede gewoonte hebben de wielertoeristen een dag voor de profs hun eigen Ronde van Vlaanderen gereden. 15.345 recreanten verkenden het nieuwe parcours van Vlaanderens Mooiste.
foto belga

Na de lenteprik van de voorbije weken was het maar somber en fris weer voor de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen & mountainbikers en dat schrikte heel wat sportievelingen af. Ook de uittocht aan het begin van de Paasvakantie zorgde mee voor minder deelnemers dan de voorbije jaren.

De weersomstandigheden waren dan niet ideaal, maar dat weerhield 3.000 flandriens er niet van om vanuit Brugge de volledige afstand van 244 km af te leggen. De tocht van 138 km met daarin ook alle hellingen was met 7.400 deelnemers veruit de populairste. 3.950 wielertoeristen waagden zich aan de 87 km en daarnaast waren er ook nog eens 1.000 mountainbikers die de keuze hadden uit drie afstanden met daarin wel nog de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg.

De meningen van de wielertoeristen over het nieuwe parcours - met de Oude Kwaremont en de Paterberg als speerpunten - waren positief. Vooral de deelnemers van de korte en middellange afstand vonden dat het er zeker niet makkelijker op was geworden in vergelijking met de vorige edities. De doorstroming op het parcours verliep in ieder geval nog nooit zo vlot. Iedereen geraakte vlot boven op alle hellingen, als de benen uiteraard voldoende getraind waren.

Naast het comfort was ook het respect voor milieu, wegcode en de andere weggebruikers tijdens deze editie beter dan ooit. Een teken dat aan de oproep van de organisatie voor een veilige en propere Ronde jaar na jaar meer gehoor gegeven wordt.

Ook Bekend Vlaanderen liet zich traditioneel weer zien op de fiets. Een aantal prominenten reden gezamelijk een tocht van 65 km. Onder hen o.m. minister-president Kris Peeters, Alexander De Croo, Renaat Landuyt, Geert Bourgeois, Gella Vandecaveye, Jan Hautekiet, Ferdi Vandenhaute en Joanne Simpson, de dochter van Tom Simpson.

In totaal reden 32 verschillende nationaliteiten de Ronde. Wat opviel was dat er aanzienlijk meer buitenlanders meereden dan de voorbije jaren. Naast een 2.000-tal Nederlanders waren de Britten, Fransen, Duitsers en Italianen het sterkst vertegenwoordigd. Met deelnemers uit onder andere Zuid-Afrika, China, Korea, Singapore en MaleisiŽ kwamen ze weer van heinde en verre.

 

Reacties op dit artikel
Partners
  •               
  •