U bezoekt momenteel editie 2010 van de cyclingtour.be

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
www.sport.be www.bankvandepostcyclingtour.be
Massa wielertoeristen in het spoor van de Peet
De AVS Peter Van Petegem Classic was een ongezien succes. Meer dan 5.500 (!) wielertoeristen kwamen naar Oudenaarde afgezakt om onder een stralende lentezon deel te nemen aan de 2de rit van de Bank van De Post Cycling Tour.
Meer dan 5.500 wielertoeristen reden de Peter van Petegem Classic. (foto alain buyck)
De AVS Peter Van Petegem Classic kon vooraf al rekenen op 1.200 inschrijvingen en op de dag zelf kwam er daar nog eens een massa bij. De stralende lentezon en slechts een matig windje zorgden dan ook voor prachtig fietsweer en daar wou elke fietsliefhebber van profiteren.

De deelnemers konden kiezen uit 71, 108 of 141 km doorheen het groene, glooiende landschap en de pittoreske dorpjes van de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen. Onderweg moest er heel wat geklommen worden. De langste afstand deed liefst 15 hellingen aan, waaronder bekende kuitenbijters als de Berendries, Taaienberg en Molenberg. Ook de kinderen kwamen aan hun trekken in Oudenaarde. Voor hen was er een speciale Kids Tour van ongeveer 20 km uitgestippeld.

Heel wat vroege vogels waren al om half acht present aan de Oudenaardse evenementenhal De Qubus om optimaal te kunnen genieten van deze prachtige fietsdag. Arm- en beenstukken waren tijdens de frisse ochtenduren geen overbodige luxe, maar al gauw nodigde de lentezon uit tot een rit in korte broek en trui.

De drukte aan de start hield aan tot 's middags, toen de laatste wielertoeristen op pad gingen voor hun toertocht. Tegen die tijd hadden de eerste vroege vogels hun tocht op het trainingsparcour van Peter Van Petegem er alweer op zitten. Het bleef nog lang gezellig druk in Oudenaarde, want op het terras werd nog druk nagekaart over deze rit.

Vorige berichten
13-04-2010 Vul vooraf het daginschrijvingsformulier in en win tijd
Reeds ingeschreven? Zoek hier je persoonlijk nummer op.
24-03-2010 Brouwerij Roman neemt deel aan de Open Brouwerijendag
05-03-2010 NIEUW: Gepersonaliseerde training
Partners


Cycling.be
Apache Tomcat/6.0.35 - Error report

HTTP Status 404 - /cyclingtour/2010/nl/cover/right_nolayout.jsp


type Status report

message /cyclingtour/2010/nl/cover/right_nolayout.jsp

description The requested resource (/cyclingtour/2010/nl/cover/right_nolayout.jsp) is not available.


Apache Tomcat/6.0.35

[an error occurred while processing this directive]