U bezoekt momenteel editie 2010 van de cyclingtour.be

>> Klik hier om naar de huidige editie over te schakelen.

>> Sluit dit venster om op deze site te blijven.
www.sport.be www.bankvandepostcyclingtour.be
Brouwerij Roman neemt deel aan de Open Brouwerijendag
Op zondag 25 april organiseert de federatie 'Belgische Brouwers' de tweede editie van de Open Brouwerijendag. 24 Belgische brouwerijen, waaronder Brouwerij Roman, zullen die dag tussen 10u en 17u collectief de deuren gratis openzetten voor het publiek.
Bestel nu je wielertrui en -broek Ename >>
Een unieke kans voor de bezoekers om uitgebreid de passie van het brouwen te proeven, letterlijk en figuurlijk.

Met meer dan 400 verschillende bieren is België hét bierland bij uitstek. Elk Belgisch bier vertelt een eigen verhaal dat deel uitmaakt van het regionale en nationale erfgoed van ons land. Bier is al eeuwenlang een onderdeel van het dagelijkse leven van miljoenen Belgen. Ons nationaal product verdient het dan ook gevierd te worden. Daarom organiseert de federatie "Belgische Brouwers" op zondag 25 april 2010 voor de tweede maal de nationale Open Brouwerijendag.

Brouwerij Roman heet iedereen welkom

Net zoals in 2008 maakt Brouwerij Roman graag gebruik van het nationale karakter van Open Brouwerijendag om iedereen de kans te geven een blik te werpen achter de schermen van het brouwproces en de sfeer op te snuiven van een authentiek familiebedrijf in volle actie.

Aan de hand van informatieborden en ?brochure kan de bezoeker stap voor stap de verschillende stadia in het brouwproces ontdekken. Het parcours leidt onder andere langs de koperen brouwketels, de gisting, de rijping en de bottelmachines. Het is zelfs zeer uitzonderlijk dat er ook een ommetje gemaakt kan worden om de oude machinezaal met stoommachines te bezoeken. Omwille van de vele trappen is een bezoek niet mogelijk voor rolstoelgebruikers.

Na de theorie volgt natuurlijk de praktijk. Brouwerij Roman trakteert daarom iedere bezoeker na de rondleiding op een gratis Roman-bier of -frisdrank. Wie na eentje de smaak te pakken heeft, kan er uiteraard nadien aan democratische prijzen nog bijbestellen.

Leven in de brouwerij

Brouwerij Roman organiseert op 25 april ook nog tal van randactiviteiten. Zo staan er optredens van de Koninklijke Harmonie De Eendracht Mater en de PDM Big Band geprogrammeerd, zorgt Radio Brouwer tussendoor voor de nodige muzikale omlijsting, kunnen de kinderen zich uitleven op de springkastelen en kan er geproefd worden van onder andere Adriaen Brouwer-kaas en -pastei, Ename Ham en Sloeberkaas. Er is ook een verkoopsstand van Roman-geschenkverpakkingen, -gadgets en -textiel.

De federatie "Belgische Brouwers"

De unie van de Belgische Brouwers is één van de oudste beroepsverenigingen in de wereld en groepeert alle brouwerijen van het land. Haar taak bestaat erin de algemene belangen van de brouwerijsektor te verdedigen op economisch, sociaal en moreel vlak
Massa wielertoeristen in het spoor van de Peet
De AVS Peter Van Petegem Classic was een ongezien succes. Meer dan 5.500 (!) wielertoeristen kwamen naar Oudenaarde afgezakt om onder een stralende lentezon deel te nemen aan de 2de rit van de Bank van De Post Cycling Tour.
Meer dan 5.500 wielertoeristen reden de Peter van Petegem Classic. (foto alain buyck)
De AVS Peter Van Petegem Classic kon vooraf al rekenen op 1.200 inschrijvingen en op de dag zelf kwam er daar nog eens een massa bij. De stralende lentezon en slechts een matig windje zorgden dan ook voor prachtig fietsweer en daar wou elke fietsliefhebber van profiteren.

De deelnemers konden kiezen uit 71, 108 of 141 km doorheen het groene, glooiende landschap en de pittoreske dorpjes van de Zwalmstreek en de Vlaamse Ardennen. Onderweg moest er heel wat geklommen worden. De langste afstand deed liefst 15 hellingen aan, waaronder bekende kuitenbijters als de Berendries, Taaienberg en Molenberg. Ook de kinderen kwamen aan hun trekken in Oudenaarde. Voor hen was er een speciale Kids Tour van ongeveer 20 km uitgestippeld.

Heel wat vroege vogels waren al om half acht present aan de Oudenaardse evenementenhal De Qubus om optimaal te kunnen genieten van deze prachtige fietsdag. Arm- en beenstukken waren tijdens de frisse ochtenduren geen overbodige luxe, maar al gauw nodigde de lentezon uit tot een rit in korte broek en trui.

De drukte aan de start hield aan tot 's middags, toen de laatste wielertoeristen op pad gingen voor hun toertocht. Tegen die tijd hadden de eerste vroege vogels hun tocht op het trainingsparcour van Peter Van Petegem er alweer op zitten. Het bleef nog lang gezellig druk in Oudenaarde, want op het terras werd nog druk nagekaart over deze rit.

Vorige berichten
13-04-2010 Vul vooraf het daginschrijvingsformulier in en win tijd
Reeds ingeschreven? Zoek hier je persoonlijk nummer op.
24-03-2010 Brouwerij Roman neemt deel aan de Open Brouwerijendag
05-03-2010 NIEUW: Gepersonaliseerde training
Partners


Cycling.be
Apache Tomcat/6.0.35 - Error report

HTTP Status 404 - /cyclingtour/2010/nl/cover/right_nolayout.jsp


type Status report

message /cyclingtour/2010/nl/cover/right_nolayout.jsp

description The requested resource (/cyclingtour/2010/nl/cover/right_nolayout.jsp) is not available.


Apache Tomcat/6.0.35

[an error occurred while processing this directive]