Ondanks de tropische temperaturen daagden er meer dan 2000 deelnemers op voor de Géants des Ardennes, de laatste tocht van de DVV Cycling Tour in 2016.

De organisatie liet niets aan het toeval over en zorgde voor extra water op alle bevoorradingspunten. Voor de deelnemers aan de langste afstand van 143 km werd er zelfs een extra 'waterpunt' voorzien in Ouffet. Aan de finish in Luik werden extra kraantjes geplaatst zodat iedere deelnemer vlot van wat extra verfrissing kon genieten.

Het was warm, zeer warm zelfs tijdens deze onvervalste Ardennenklassieker. Toch waren er onderweg alleen maar lachende gezichten te zien.  Met enkele steile beklimmingen zoals de Côte de Chambralles (1600m - gemiddeld stijgingspercentage 9,5%), Côte de Niaster (1800m - 7,7% gemiddeld stijgingspercentage) en de Mur de Strivay (2800 m - met een passage van meer dan 14%!) kregen de klimgeiten onder jullie een parcours voor de wielen om van te smullen.

De Géants des Ardennes was meteen de laatste afspraak van de DVV Cycling Tour. We zien jullie graag terug in 2017! Kan je (begrijpelijk) zolang niet wachten? Noteer dan zaterdag 3 september in je agenda. Dan heb je een unieke gelegenheid om het trainingsparcours van de grootste veldrijder allertijden te verkennen tijdens de Sven Nys Classic! Op zaterdag 17 september is er de Primus Classic voor wielertoeristen.