Op zaterdag 20 mei stond in Houffalize de La Chouffe Classic, het vijfde evenement van de Cycling Tour 2017, op het programma. Meer dan 5000 deelnemers genoten van een sportieve tocht, afgesloten op het grootste terras van Wallonië.

Duizenden deelnemers begonnen aan een inspannende, maar gezellige cyclorit aan het Centre Sportif te Houffalize. Na de zeer drukke bezetting van de vorige editie, was er er nu iets meer ruimte voor een vlotter verloop en konden de aanwezigen het parcours makkelijk en veilig afleggen.

Er kon gekozen worden uit drie afstanden: 73 km, 106 km en 165 km. De langste tocht deed de Côte de la Haussire aan, met een stijging van 275 hoogtemeters over 4,6 km de zwaarste helling van België. Als afsluiter kregen alle tochten de pittige Rue de Saint Roch, met een maximum hellingsgraad van 20%, voorgeschoteld.

De deelnemers mochten hun klimmerstalent bewijzen. Op vier hellingen werden de tijden elektronisch gemeten aan de hand van de chip die samen met het kaderplaatje uitgedeeld werd. Dat gebeurde op de Col de Haussire (4100m - 6,12%), de Ourberg - Côte de Weveler - (1900m - 4,98%), La Longue Virée - Côte du Mont - (3100m - 4,70%) en de Côte de Saint Roch (1300m - 7,85%).

De groepen gingen van start op een mistig parcours, vergezeld met de nodige regendruppels. Dat kon de pret niet bederven en na afloop spraken de gelukkige gezichten boekdelen. Iedereen kon nog deelnemen aan de selfie actie met de 3 kabouters van Achouffe. Deze foto's zijn terug te vinden op de Facebookpagina van het La Choufe Classic.

Er werd opnieuw gereden voor het goede doel. Bij de inschrijving konden de deelnemers 5 euro extra betalen of een gift doen, ten voordele van de Diabetes Liga vzw.

Op 27 mei staat het volgende evenement in de Cycling Tour op het programma. Dan vindt in Spa de Flèche de Wallonie plaats. Vergeet je niet in te schrijven!