Bornem stond zondag volledig in het teken van de Fietsdodentocht. Voor de 31e editie van deze Fietsdodentocht, die deel uitmaakt van de Cycling Tour, zakten maar liefst 4889 deelnemers af naar het sportcentrum Breeven.

De deelnemers konden kiezen uit twee afstaden. De 100 kilometer, zoals het een dodentocht beaamt en de gezinstocht van 35 kilometer. Het grootste deel van de deelnemers, 4327 om precies te zijn, koos uiteraard voor de 100 kilometer.

Het parcours van de 100 kilometer was ten opzichte van vorig jaar licht gewijzigd. Het nam de deelnemers vanuit Bornem mee richting Gaasbeek om dan via Steenhuffel en Lippelo terug te keren richting Bornem. Voor het uitstippelen van het parcours kon organisator Golazo andermaal rekenen op WTC Amerika. Die naast het parcours ook de bevoorrading verzorgden.

EEN FRISSE PALM

Er waren twee bevoorradingsposten terug te vinden op het parcours. Eén in Eizeringen en een in Steenhuffel aan de Palm-brouwerij. Voor elke deelnemer was er aan de Brouwerij dan ook een Palm voorzien. Naast een verfrissende Palm waren er ook tal vak koeken, stukjes banaan en sportdrank te verkrijgen aan de bevoorradingsposten.

Het weer was ons ook gunstig gezind. De zon verblijdde ons geregeld met de nodige zonnestralen en de hemelsluizen bleven dicht. Met een temperatuur rond de 22 graden was het ideaal fietsweer. Het mooie weer zorgde er ook voor dat de mensen lang bleven hangen op de terrassen in de Start -en aankomstzone.

Het was andermaal een geslaagde editie!