Volop aan het recupereren na een koers of trainingsrit? Dan kan je zeker een goede herstelsnack gebruiken. Pannenkoeken, bijvoorbeeld!

Een herstelsnack bestaat uit een goede combinatie van koolhydraten en kwalitatieve eiwitten. Enkele voorbeelden daarvan zijn chocolademelk of yoghurt met fruit. Of pannenkoeken met verse kaas en fruit.

Ingrediënten

- 250 gram (volkoren)bloem
- 3 eieren
- 5 dl halfvolle melk
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- een snuif zout
- 600 gram magere platte kaas (0% vet) of cottage cheese
- 200 gram rode vruchten naar keuze
- 100 gram granenmuesli
- 2 eetlepels ahornsiroop

Aan de slag

1. Klop de eieren los met de bloem. Schenk er de melk bij en klop stevig op tot een glad geheel. Voeg het zout, de suiker en de vanillesuiker toe. Doe er vervolgens de boter of olie bij en klop nogmaals goed op zodat er geen klonters meer te zien zijn. Dek af en laat het beslag 1 uur rusten op kamertemperatuur.

2. Vermeng het fruit met de ahornsiroop. Vermeng de kaas met de muesli en zet even in de koelkast.

3. Bak de pannenkoeken in een pan met een goede antiaanbaklaag. Leg ze op een bord en bestrijk ze met de licht gekoelde kaas. Schep er een lepeltje fruit op. Rol op en serveer meteen.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!