Sep Vanmarcke en zijn ploegmaats van EF Education First-Drapac lusten wel een koekje van eigen deeg. Hun teamchef Olga maakt koekjes van slechts drie ingrediënten en je kan ze gebruiken tijdens het fietsen, na een rit of zelfs bij het ontbijt. Ze legt haar geheim uit in dit filmpje.

Het handige aan het recept is dat het ten eerste enorm eenvoudig is, weinig tijd in beslag neemt en ook nog eens eenvoudig aan te passen is naar jouw smaak. De drie ingrediënten kun je namelijk variëren. Olga, de kok die meereist met de Amerikaanse ploeg, geeft onderaan enkele lekkere combinaties.

INGREDIËNTEN

- 1 cup* "droog": verse amandel-, cashew- of hazelnoten
- 1 cup* "nat": gedroogde abrikoos, rozijnen, gedroogde kersen of vijgen
- 1-3 theelepels smaakstof: vanille-extract, citroenzeste, kaneel, gemberpoeder, cacaopoeder of kokospoeder
* Eén cup (Amerikaanse maateenheid) is 240 ml. Je kiest dus gewoon een beker, waarin je beide ingrediënten afmeet, want qua gewicht verschillen de diverse ingrediënten.

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175°C en leg een vel bakpapier in een bakplaat. Giet de drie ingrediënten in de mengkom van een keukenrobot of in een blender. Mix kort tot je een uniforme consistentie hebt die toch nog brokjes heeft. Je kunt dit deeg zo eten, dus proef al even en voeg eventueel wat smaakstof toe. Meng opnieuw, als je veranderingen hebt aangebracht.

Stort het deeg uit en vorm het met je handen tot een worst van 3-6 cm dik. Snij in rondjes van anderhalve centimeter en plaats die op het bakpapier. Als het deeg wat korrelig aanvoelt, is dat niet erg. Als je koekjes hebt die niet meer de juiste vorm hebben, leg je ze gewoon met de hand opnieuw in de plooi.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat 7 tot 10 minuten bakken tot ze goudbruin beginnen te worden. Nu komt het moeilijkste deel: laat 10 minuten afkoelen. De koekjes blijven in een afgesloten bewaardoos zo'n 3 dagen goed.

Dit zijn de favoriete combinaties van de ploeg:
- amandel + rozijn + kaneel
- macadamianoten + gedroogde abrikoos + citroenzeste
- hazelnoot + vijg + gemberpoeder
- cashew + kersen + cacaopoeder

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!