Sep Vanmarcke en zijn ploegmaats van EF Education First-Drapac lusten wel een koekje van eigen deeg. Hun teamchef Olga maakt koekjes van slechts drie ingrediënten en je kan ze gebruiken tijdens het fietsen, na een rit of zelfs bij het ontbijt. Ze legt haar geheim uit in dit filmpje.

Het handige aan het recept is dat het ten eerste enorm eenvoudig is, weinig tijd in beslag neemt en ook nog eens eenvoudig aan te passen is naar jouw smaak. De drie ingrediënten kun je namelijk variëren. Olga, de kok die meereist met de Amerikaanse ploeg, geeft onderaan enkele lekkere combinaties.

INGREDIËNTEN

- 1 cup* "droog": verse amandel-, cashew- of hazelnoten
- 1 cup* "nat": gedroogde abrikoos, rozijnen, gedroogde kersen of vijgen
- 1-3 theelepels smaakstof: vanille-extract, citroenzeste, kaneel, gemberpoeder, cacaopoeder of kokospoeder
* Eén cup (Amerikaanse maateenheid) is 240 ml. Je kiest dus gewoon een beker, waarin je beide ingrediënten afmeet, want qua gewicht verschillen de diverse ingrediënten.

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175°C en leg een vel bakpapier in een bakplaat. Giet de drie ingrediënten in de mengkom van een keukenrobot of in een blender. Mix kort tot je een uniforme consistentie hebt die toch nog brokjes heeft. Je kunt dit deeg zo eten, dus proef al even en voeg eventueel wat smaakstof toe. Meng opnieuw, als je veranderingen hebt aangebracht.

Stort het deeg uit en vorm het met je handen tot een worst van 3-6 cm dik. Snij in rondjes van anderhalve centimeter en plaats die op het bakpapier. Als het deeg wat korrelig aanvoelt, is dat niet erg. Als je koekjes hebt die niet meer de juiste vorm hebben, leg je ze gewoon met de hand opnieuw in de plooi.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat 7 tot 10 minuten bakken tot ze goudbruin beginnen te worden. Nu komt het moeilijkste deel: laat 10 minuten afkoelen. De koekjes blijven in een afgesloten bewaardoos zo'n 3 dagen goed.

Dit zijn de favoriete combinaties van de ploeg:
- amandel + rozijn + kaneel
- macadamianoten + gedroogde abrikoos + citroenzeste
- hazelnoot + vijg + gemberpoeder
- cashew + kersen + cacaopoeder

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!