Sportvoedingsmerken zijn er genoeg, zou je denken, maar het verhaal achter 4Gold is de moeite waard. Ex-renner Brent Luyckx en voormalig motocrosser Axel Roelants sloegen de handen ineen met Mathieu Van der Poel om hoogstaande sportdrank en voedingssupplementen te creëren.

Brent Luyckx, niet zo lang geleden nog zelf een erg beloftevolle renner, heeft samen met ex-motocrosser Axel Roelants en crossfenomeen Mathieu Van der Poel het merk 4Gold uit de grond gestampt: "Na meer dan anderhalf jaar van lange dagen en korte nachten is het eindelijk zover. Met trots stellen Mathieu Van der Poel, Axel Roelants en ik jullie ons voedingssupplementenbedrijf 4Gold voor."

Een van de redenen waarom Luyckx het als belofte met pijn in het hart moest bekeken houden, is dat hij lijdt aan de ziekte van Crohn, die de darmen aantast. Die gevoeligheid toont al meteen aan waarom hij streeft naar de perfecte sportvoeding: "Tijdens mijn carrière voelde ik namelijk dat er nog veel verbetering mogelijk was op gebied van supplementatie. Zo is het idee van 4Gold gegroeid tot waar we nu staan, namelijk helpen bij het verwezenlijken van de dromen van andere sporters."

Er is meteen al een mooi gamma aan producten verkrijgbaar. Voor wielrenners zijn de Pre Workout (voor de inspanning), Carbo Electro (tijdens) in verschillende smaken en Recovery (na) het interessantst. Alle info vind je op 4gold.be. Onze eerste ervaringen zijn alvast positief, maar we brengen in een van de volgende nummers van cycling.be magazine een uitgebreider testverslag.

De osmolaliteit (isotoon, hypotoon of hypertoon) van die producten is afhankelijk van bepaalde omstandigheden, zoals je type sport, de hoogte, temperatuur, ... Daarom is er ook een tabel op de website waarmee je het aantal benodigde schepjes drankpoeder kunt bepalen volgens de omstandigheden. Ook de focus op dopingvrije voeding is aanwezig, want je kunt met het 'batch nummer' van je aangekochte product op de site checken hoe de controle is verlopen van die bepaalde batch.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met daarin Peter Sagan, Tiesj Benoot, Patrick Lefevere, Laurens ten Dam, Ruben Van Gucht op Monumentenjacht bij Andrei Tchmil, een vooruitblik op de vernieuwde AG Driedaagse Brugge-De Panne, een analyse van het vrouwenwielrennen door Lieselot Decroix, ... De actieve fietsliefhebber kan zich klaarstomen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo dankzij onze ultieme trainingsmaand, en kan zich verlekkeren aan een vergelijking tussen de goedkoopste en duurste Specialized, de regenjassentest, Sur Place in Zuid-Tirol, een test van de Cervélo C3, Do's & Don'ts over verantwoord afvallen en het nut van de foamrol, ... En er valt ook wat te winnen: je kan gratis mee op de cycling.be Marmotta-fietstrip naar Oostenrijk, of met Johan Museeuw het mooiste uit het Ronde-parcours verkennen, of je kan meedingen naar de prachtige Canyon Endurace!