Het is weer die tijd van het jaar: december, de maand van cadeautjes, feestjes, familie, maar voornamelijk etentjes, desserts, ... Hoe overleven we die maand zonder al te veel gewicht bij te winnen? In het decembernummer ontdek je de lekkerste recepten die toch gezond zijn.

"Laten we het dit jaar eens anders aanpakken!", stelt Jolien Lewyllie, voedingscoach bij Energy Lab, voor. "Waarom niet gewoon lekker genieten van 'gezondere snacks'? Daarnaast kun je jezelf uitdagen door wat extra te sporten om toch dat teveel aan calorieën te verbranden. Zelf loop ik tijdens de kerstweek elke dag een half uurtje voor het ontbijt. De voordelen: ik ben meteen wakker, het is gezond en heel mooi meegenomen, want je hebt al wat extra energie verbrand voor de dag die nog moet komen. Vergeet niet dat een half uurtje lopen ook geen wonderen kan verrichten, maar alle beetjes helpen, toch? Hieronder geef ik je drie van mijn favoriete recepten mee, telkens een gezondere variant van een bekende klassieker. Geniet ervan!"

Simpele chocolademousse met avocado
Bijvoorbeeld deze variatie op een luchtige chocomousse. Puur cacaopoeder en avocado zijn twee producten die hun gezondheidsvoordelen al hebben bewezen, maar je kunt ze samen met banaan en honing samenbrengen tot één fantastisch dessert.

WAT HEB JE NODIG VOOR 2 PERSONEN?
1 eetrijpe avocado
2 bananen
1 eetlepel honing
2 eetlepels 100 % cacaopoeder

BEREIDINGSWIJZE
- Mix alle ingrediënten tot een smeuïge massa
- Doe ze in 2 aparte glaasjes
- Laat 30 min tot 1 uur opstijven in de koelkast

Ontdek de recepten van de cheesecake en warme appeltaart in het decembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!