Het is weer die tijd van het jaar: december, de maand van cadeautjes, feestjes, familie, maar voornamelijk etentjes, desserts, ... Hoe overleven we die maand zonder al te veel gewicht bij te winnen? In het decembernummer ontdek je de lekkerste recepten die toch gezond zijn.

"Laten we het dit jaar eens anders aanpakken!", stelt Jolien Lewyllie, voedingscoach bij Energy Lab, voor. "Waarom niet gewoon lekker genieten van 'gezondere snacks'? Daarnaast kun je jezelf uitdagen door wat extra te sporten om toch dat teveel aan calorieën te verbranden. Zelf loop ik tijdens de kerstweek elke dag een half uurtje voor het ontbijt. De voordelen: ik ben meteen wakker, het is gezond en heel mooi meegenomen, want je hebt al wat extra energie verbrand voor de dag die nog moet komen. Vergeet niet dat een half uurtje lopen ook geen wonderen kan verrichten, maar alle beetjes helpen, toch? Hieronder geef ik je drie van mijn favoriete recepten mee, telkens een gezondere variant van een bekende klassieker. Geniet ervan!"

Simpele chocolademousse met avocado
Bijvoorbeeld deze variatie op een luchtige chocomousse. Puur cacaopoeder en avocado zijn twee producten die hun gezondheidsvoordelen al hebben bewezen, maar je kunt ze samen met banaan en honing samenbrengen tot één fantastisch dessert.

WAT HEB JE NODIG VOOR 2 PERSONEN?
1 eetrijpe avocado
2 bananen
1 eetlepel honing
2 eetlepels 100 % cacaopoeder

BEREIDINGSWIJZE
- Mix alle ingrediënten tot een smeuïge massa
- Doe ze in 2 aparte glaasjes
- Laat 30 min tot 1 uur opstijven in de koelkast

Ontdek de recepten van de cheesecake en warme appeltaart in het decembernummer van cycling.be magazine, nu in de winkel! Of lees HIER online verder via Blendle.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het aprilnummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel, met op de cover Greg Van Avermaet in 50 tinten ontleed. Voorts: Philippe Gilbert op Monumentenjacht, de echte kennismaking met de kasseien voor Van Aert, Fietsen Met Dylan van Baarle, Chantal Blaak, Valverde en andere oude knarren in het peloton, Michael Matthews, Jan Raas, Omloop-winnaar Michael Valgren Andersen, … De actieve fietsfanaat blijft niet in de kou, want we testten maar liefst 16 helmen, tekenden een alternatieve Gold Race uit met de minder bekende hellingen, verkenden de Peter van Petegem Classic, trokken naar Innsbruck voor onze Sur Place, spraken met Gert Verheyen en Franky Van der Elst over hun fietspassie, leggen uit hoe je verschillende types beklimmingen aanpakt, testten de BMC Roadmachine, Scott Foil Disc, Canyon Grail en Santa Cruz Blur, leggen uit hoeveel rust je nodig hebt na een zware rit, ...