Zwift had het nieuwe parcours al aangekondigd, maar we kunnen sneller dan verwacht in New York rondfietsen. Vanaf nu kan je Central Park, het Empire State Building en andere bezienswaardigheden bewonderen tijdens je training. En er zit een vleugje science-fiction in...

Het New York waarin Zwift je laat terechtkomen is een metropolis uit de toekomst. Vooral bij de beklimming van de KOM zie je vliegende auto's en andere curiositeiten. De virtuele trainingswereld gebruikt Central Park als basis. Tijdens je ritten kan je het Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum, Empire State Building, Tavern on the Green, Belvedere Castle en andere bezienswaardigheden uit the Big Apple ontdekken.

Om de omvang van de stad en zijn gebouwen beter te kunnen inschatten, vlogen de ontwerpers naar New York op een verkenningsmissie. Met gps-apparatuur en een 360°-camera tekenden ze afmetingen op en legden ze de bekende monumenten vast.

Je kan kiezen uit elf routes, variërend van 6,5 km en 69 hoogtemeters tot 34,3 km met 545 hoogtemeters. Om toch een klim in het vlakke New York te leggen, verzonnen de makers een futuristische weg die omhoog loopt. In totaal krijg je 24,945 km aan nieuwe wegen met 389 hoogtemeters en 28 hotdogkramen, voor dat echte New York-gevoel. Ontdek het allemaal via het filmpje bovenaan dit artikel.

Om de komst van de nieuwe Zwift-omgeving te vieren, organiseert Zwift de Tour of New York van 23 oktober tot 3 november. Wie de vijf ritten afwerkt, krijgt toegang tot de officiële uitrusting in het spel.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer ligt nu in de winkel en brengt heel wat lekkers mee: je kan niet alleen meer dan 1300 euro aan kerstcadeaus winnen, maar we kruipen ook in het hoofd van Wout van Aert, gaan fietsen met Katie Compton, maken een verre verplaatsing van een cross in België naar Tsjechië, blikken terug met Roland Liboton en Hennie Stamsnijder, spreken met Annemarie Worst, kijken terug op het wielerjaar 2018 en overlopen de veranderingen die er aankomen in 2019. Verder: de velofiel in Saartje Vandendriessche, de eerste tubeless raceband van Continental, tips en recepten voor lekker warme wintervoeding, tests van de Look 795 Blade RS Disc en Cannondale System Six, tips om een verstuikte enkel te verzorgen en een krakend bracket te verhelpen, materiaaltests, en veel meer!