Zwift had het nieuwe parcours al aangekondigd, maar we kunnen sneller dan verwacht in New York rondfietsen. Vanaf nu kan je Central Park, het Empire State Building en andere bezienswaardigheden bewonderen tijdens je training. En er zit een vleugje science-fiction in...

Het New York waarin Zwift je laat terechtkomen is een metropolis uit de toekomst. Vooral bij de beklimming van de KOM zie je vliegende auto's en andere curiositeiten. De virtuele trainingswereld gebruikt Central Park als basis. Tijdens je ritten kan je het Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum, Empire State Building, Tavern on the Green, Belvedere Castle en andere bezienswaardigheden uit the Big Apple ontdekken.

Om de omvang van de stad en zijn gebouwen beter te kunnen inschatten, vlogen de ontwerpers naar New York op een verkenningsmissie. Met gps-apparatuur en een 360°-camera tekenden ze afmetingen op en legden ze de bekende monumenten vast.

Je kan kiezen uit elf routes, variërend van 6,5 km en 69 hoogtemeters tot 34,3 km met 545 hoogtemeters. Om toch een klim in het vlakke New York te leggen, verzonnen de makers een futuristische weg die omhoog loopt. In totaal krijg je 24,945 km aan nieuwe wegen met 389 hoogtemeters en 28 hotdogkramen, voor dat echte New York-gevoel. Ontdek het allemaal via het filmpje bovenaan dit artikel.

Om de komst van de nieuwe Zwift-omgeving te vieren, organiseert Zwift de Tour of New York van 23 oktober tot 3 november. Wie de vijf ritten afwerkt, krijgt toegang tot de officiële uitrusting in het spel.

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het februarinummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en dat is traditioneel de Teamspecial, met alle topteams, transfers, teamfietsen en ons verdict. We verklappen je de belangrijkste transfers, welke renners dit seizoen hun laatste kans moeten grijpen, welke gedaanteverandering Lotto Soudal heeft ondergaan, ... Geraint Thomas vindt dat Froome meer talent heeft dan hijzelf, Jan Bakelants is klaar voor een nieuwe start bij Sunweb, en Jolien D'hoore snijdt een nieuw hoofdstuk aan bij het dominante Boels-Dolmans. We vergeten de cross niet, want Erwin Vervecken ging Fietsen Met Loes Sels, en Mario De Clercq doorgrondt het hedendaagse veldrijden. De actieve fietser ontwaakt uit zijn winterslaap dankzij onze trainingstips voor de eerste toertochten en onze Do's & Don'ts over vermoeidheid overwinnen en indoortrainingen motiverend houden. De tests van de Trek Émonda ALR en BMC Teammachine ALR Disc bewijzen dat alu niet afgeschreven is, de Lapierre Prorace is een moderne en betaalbare hardtail, en nog veel meer materiaaltests!