In de koudste maanden wordt elke fout extra hard afgestraft. Daarom verzamelde GCN de zeven meest gemaakte winterse fietsfouten en hoe ze te vermijden.

Dit zijn volgens GCN de zeven meest gemaakte fouten in de winter:
1. te fris aangekleed (een goed onderhemd en een moderne winterjas zijn in combinatie met een helmmuts vaak al voldoende)
2. te dik aangekleed (waardoor je oververhit)
3. te weinig zichtbaar in de donkere maanden (draag iets fluo én reflecterend en rij ook overdag met verlichting)
4. te koppig blijven buiten fietsen terwijl het zeker bij vriesweer aangeraden is om gewoon lekker warm op de rollen te rijden
5. te weinig drinken (ook in koud weer verlies je vocht)
6. te weinig eten (terwijl je net meer moet eten in de kou, want de man met de hamer komt dan nog harder aan)
7. onderweg stoppen (een koffiepauze is leuk, maar neem dan best een droog onderhemdje mee om daarna warm te kunnen vertrekken)

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het julinummer met gratis extra Tourgids ligt nu in de winkel, met daarin aanvaller Thomas De Gendt die de bollentrui wil, Dylan Groenewegen die wil sprinten naar het geel, analyses van elke Touretappe en verkenningen van de kasseirit en de spektakelrit naar La Rosière, de 'Rondetafel' met José De Cauwer en Kevin De Weert die de Tour volledig fileren, de vele Colombiaanse Tourtalenten, ... De koers is natuurlijk meer dan de Tour, dus blikken we met Eddy Planckaert vooruit naar de BinckBank Tour, naar de Giro Rosa met Annemiek van Vleuten, ging Erwin Vervecken Fietsen Met Julien Vermote, praat Otto-Jan Ham over zijn fietspassie, ... De actieve fietsfanaat kan uitkijken naar de test van 11 zomershirts, een blik op de nieuwe BMC-modellen, een verslag van de Retro Ronde, tips om zelf te profiteren van de marginal gains van Team Sky, Do's & Don'ts over het gevaar van teken en zadelklachten bij droge hitte, en veel meer!