In de koudste maanden wordt elke fout extra hard afgestraft. Daarom verzamelde GCN de zeven meest gemaakte winterse fietsfouten en hoe ze te vermijden.

Dit zijn volgens GCN de zeven meest gemaakte fouten in de winter:
1. te fris aangekleed (een goed onderhemd en een moderne winterjas zijn in combinatie met een helmmuts vaak al voldoende)
2. te dik aangekleed (waardoor je oververhit)
3. te weinig zichtbaar in de donkere maanden (draag iets fluo én reflecterend en rij ook overdag met verlichting)
4. te koppig blijven buiten fietsen terwijl het zeker bij vriesweer aangeraden is om gewoon lekker warm op de rollen te rijden
5. te weinig drinken (ook in koud weer verlies je vocht)
6. te weinig eten (terwijl je net meer moet eten in de kou, want de man met de hamer komt dan nog harder aan)
7. onderweg stoppen (een koffiepauze is leuk, maar neem dan best een droog onderhemdje mee om daarna warm te kunnen vertrekken)

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het decembernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel! Met daarin Lars van der Haar die op het WK sneller hoopt te zijn dan op het autocircuit tegenover Mathieu van der Poel, Niels Albert die de eerste seizoenshelft analyseert, Fietsen met Laura Verdonschot, Amerikaanse gelukzoeker Andrew Juiliano, de social media skills van Sophie de Boer, Daphny van den Brand en de allereerste vrouwencross in Loenhout, de aantrekkingskracht van de nieuwjaarscross in Baal, de nuchterheid van Thibau Nys, de vijf werken van nieuwe UCI-voorzitter Lappartient, Bekende Velofiel Begijn Le Bleu, ... De actieve fietser wordt weer verwend met gezonde winterdesserts, fietsveiligheid in de winter (met 5 Continental-pakketten die je kunt winnen!), de beste trainingsapps, snowbiken in Gstaad, fietstests van de Kuota Kross 2.0, Superior Bikes en Pinarello Nytro, ... En vergeet vooral niet mee te spelen met de Kerstwedstrijd, want je kunt 30 fietscadeaus winnen!