In de koudste maanden wordt elke fout extra hard afgestraft. Daarom verzamelde GCN de zeven meest gemaakte winterse fietsfouten en hoe ze te vermijden.

Dit zijn volgens GCN de zeven meest gemaakte fouten in de winter:
1. te fris aangekleed (een goed onderhemd en een moderne winterjas zijn in combinatie met een helmmuts vaak al voldoende)
2. te dik aangekleed (waardoor je oververhit)
3. te weinig zichtbaar in de donkere maanden (draag iets fluo én reflecterend en rij ook overdag met verlichting)
4. te koppig blijven buiten fietsen terwijl het zeker bij vriesweer aangeraden is om gewoon lekker warm op de rollen te rijden
5. te weinig drinken (ook in koud weer verlies je vocht)
6. te weinig eten (terwijl je net meer moet eten in de kou, want de man met de hamer komt dan nog harder aan)
7. onderweg stoppen (een koffiepauze is leuk, maar neem dan best een droog onderhemdje mee om daarna warm te kunnen vertrekken)

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het maartnummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met daarin: wereldkampioen Peter Sagan op monumentenjacht, Oliver Naesen dromend over een klassieke zege, Fernando Gaviria die niet alleen denkt aan Tourzeges maar ook aan kasseikoersen, vijf outsiders voor het voorjaar, Jolien D'hoore die verder de wereldtop wil bestormen, de vernieuwde Driedaagse Brugge-De Panne, Erwin Vervecken die ging Fietsen Met Tim Merlier, de Parijs-Nice van Frank Vandenbroucke in 1998, onze man op pad met Bauke Mollema en het Monacopeloton, de cols van Parijs-Nice, ... De actieve fietsfan leest over materiaal- en andere tips om de kasseiklassiekers te overleven, trainen voor de Ronde en Luik onder tijdsdruk, hoe je 'typisch mannelijke problemen' na het fietsen vermijdt, een dubbel kasseiweekend met Gent-Wevelgem Cyclo en Johan Museeuw Classic in Harelbeke, tests van de Look 795 Aerolight RS, Argon 18 Gallium Pro Disc, Wahoo Tickr Fit, Polar OH1, en veel meer!