In de koudste maanden wordt elke fout extra hard afgestraft. Daarom verzamelde GCN de zeven meest gemaakte winterse fietsfouten en hoe ze te vermijden.

Dit zijn volgens GCN de zeven meest gemaakte fouten in de winter:
1. te fris aangekleed (een goed onderhemd en een moderne winterjas zijn in combinatie met een helmmuts vaak al voldoende)
2. te dik aangekleed (waardoor je oververhit)
3. te weinig zichtbaar in de donkere maanden (draag iets fluo én reflecterend en rij ook overdag met verlichting)
4. te koppig blijven buiten fietsen terwijl het zeker bij vriesweer aangeraden is om gewoon lekker warm op de rollen te rijden
5. te weinig drinken (ook in koud weer verlies je vocht)
6. te weinig eten (terwijl je net meer moet eten in de kou, want de man met de hamer komt dan nog harder aan)
7. onderweg stoppen (een koffiepauze is leuk, maar neem dan best een droog onderhemdje mee om daarna warm te kunnen vertrekken)

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids zomaar bij. Daarin vind je een uitgebreide kalender met alle topcrossen, alle renners en een vooruitblik van Bart Wellens, aangevuld met interviews met alleskunner Mathieu van der Poel ('Winnen went nooit'), Sanne Cant ('Blij met Marianne Vos als concurrente'), Maud Kaptheijns, en Peter Van Santvliet, een masterclass crosstechniek met Erwin Vervecken, het debuutjaar van Sven Nys, de favoriete trainingsparcoursen van de profs, veldritnatie Zwitserland, … Het gewone nummer opent met kleurrijke figuur Bram Tankink, de jonge talenten die afgelopen seizoen doorbraken, de Duitse Monika die voor de Vuelta uit reed, de resultaten van de Continental-verkeersveiligheidsenquête geanalyseerd, Sur Place in het Griekse Loutraki en Spaanse Girona, Bekende Velofiel Bart Schols, fietstests van de Canyon Inflite AL- en Stevens Super Prestige-crossfietsen, en veel meer!