Iedereen die bij Energy Lab Paal een afspraak voor een fietspositionering boekt en langskomt voor 1 januari 2018 krijgt een gratis afstelling van de tweede fiets (t.w.v. 100 euro) of een zadeldrukmeting (t.w.v. 75 euro) erbij.

Verschillende factoren bepalen de correcte positie op de fiets. Een multidisciplinaire aanpak is dan ook vereist. De fiets moet aangepast worden aan de renner en niet omgekeerd. Iedereen heeft andere afmetingen, andere verhoudingen en andere anatomische structuren. Op basis van een aantal vragen (intakegesprek) start de biomechanica-expert met de analyse. Wat zijn je doelstellingen? Heb je in het verleden te kampen gehad met blessures?

VOORAF

Stap 2 is een volledige analyse van de lichaamssamenstelling. Deze analyse biedt onder andere de mogelijkheid om een eventueel beenlengteverschil op te sporen. Daarna wordt je gescreend op je flexibiliteit. Deze screening speelt een belangrijke rol in de latere positionering op de fiets aangezien de lengte van de spieren de bewegingsmogelijkheden bepaalt. Ook de drukverdeling onder de voeten en de mobiliteit van de voetstructuur wordt onder de loep genomen. Op basis van deze waarnemingen en de analyses tijdens het fietsen wordt beslist of het maken van persoonlijke fietszolen opportuun is.

Een 4D rug- en bekkenscan is de laatste stap voordat de positionering op de fiets effectief van start gaat. Deze 4D scanner (4D = hoogte, breedte, diepte en tijd) meet en analyseert de volledige rugcurvatuur, de bekkenstand en de rotatie van de wervels ten opzichte van het bekken en van elkaar. Deze analyse is van cruciaal belang, gezien de grote invloed van de fietspositie op de rugbelasting en de problematiek van rugklachten bij menig fietser.

DYNAMISCHE ANALYSE

De fietspositie wordt dynamisch geanalyseerd tijdens het fietsen via een 3D hoekmeting op de dynamische GURU fitbike, die automatisch wordt aangepast, zodat detailaanpassingen snel en accuraat gebeuren en je het verschil meteen voelt. Hierbij zoekt men naar de ideale combinatie van efficiëntie en comfort. Tijdens de analyse besteedt men ook aandacht aan de pedaalkracht (links-rechtsverschillen, efficiëntie, verschillen bij positiewissels, enz.) en stabiliteit.

Na de analyses worden alle testresultaten geanalyseerd. Wat zijn de veranderingen aan de fietspositie? Welke oefeningen kan je uitvoeren om je stabiliteit, bekkenstand, pedaalefficiëntie en lenigheid te verbeteren? Op die en veel meer vragen krijg je gedetailleerd antwoord.

WINTERVOORDEEL

Wil jij met een perfecte fietspositie het nieuwe fietsseizoen aanvatten? Boek dan nu een positionering bij Energy Lab, waarbij je langskomt voor 1 januari 2018 en krijg er een gratis afstelling van de tweede fiets (t.w.v. 100 euro) of een zadeldrukmeting (t.w.v. 75 euro) bovenop! Klik via de link hieronder en gebruik als opmerking "Cycling.be".

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het juninummer van cycling.be magazine ligt in de winkel, met op de cover Mark Cavendish die jaagt op het zegerecord van Eddy Merckx in de Tour. Verder: Michal Kwiatkowski, de chocolatier in Jasper Stuyven, het Belgisch kampioenschap volgens Van Avermaet en Gilbert én een parcoursverkenning van dat BK in Binche, Fietsen Met Dylan Teuns, Sofie De Vuyst die terugvocht na een zwaar ongeval, vooruitblik op de Giro Rosa, Mikel Landa, revelatie Remco Evenepoel, ... De actieve wielerfanaat heeft even veel keuze in dit magazine, met de zin en onzin van preventieve hartscreenings, de grote fietsbrillentest, fietsen in Zwitserland, het verhaal van Ludo Dierckxsens in de Mallorca 312, Gran Fondo Il Lombardia, fietsvragen beantwoord over conditie onderhouden op reis en het nut van crossfit, fietstests van de Specialized Stumpjumper en Smets Aero, en veel meer.