De Body Geometry-ergonomie van de Specialized-raceschoenen in een betaalbaar jasje: dat is de Torch 1.0. Voor slechts 99,9 euro verenigt hij tal van bijzondere kwaliteiten in eenzelfde design. Voorts is het S-Works Recon- en 2FO CLIP 2.0-mountainbikeschoeisel voortaan verkrijgbaar in een extra kleurtje.

De lichte Torch 1.0-raceschoen (263 gram in maat 42) combineert een Velcro-sluiting met een Boa L6-sluiting om een maximaal comfort te garanderen. De Body Geometry-zoolconstructie en het Body Geometry-voetbed zijn ergonomisch ontworpen en wetenschappelijk getest om de geleverde kracht optimaal en efficiënt over te brengen en blessures te reduceren (via de uitlijning van heup, knie en voet). Het synthetische bovenwerk voelt soepel aan. De Torch 1.0 is uiteraard compatibel met alle courante weg- en MTB-schoenplaatjes en -pedalen. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en 'rocket red', telkens voor de democratische prijs van 99,9 euro.

Specialized voerde tevens kleurenupdates door bij twee gerenommeerde MTB-schoenmodellen. De S-Works Recon, de XC-georiënteerde mountainbikeschoen die geen compromissen sluit op het vlak van stijl, comfort en krachtoverbrenging (inclusief uiterst lichte en stijve carbon buitenzool), is nu ook beschikbaar in het wit (379,9 euro). De 2FO CLIP 2.0, die geënt is op de noden van professionele downhillracers, is er dan weer in het zwart en 'rocket red' (159,9 euro).