Dé Ronde van Vlaanderen in de zomer had alles wat een klassieker nodig had. De deelnemers gingen over kasseistroken en hellingen in wisselvallig weer. Ze kregen wind en regen te verwerken, maar ze konden ook genieten van veel zon.

Van de vijf afstanden waren de langere parcours het meest populair. De deelnemers hadden een sterk paar benen en overwonnen de 119 of 169 kilometer zonder problemen. Vooral die laatste was gevuld met kasseistroken en de zeer bekende hellingen zoals de Paterberg, de Oude Kwaremont, de Haaghoek en de Muur van Geraardsbergen.

Het was ook in Geraardsbergen dat de fietsers van start gingen, maar ook eindigden. Op de Muur was er zelfs entertainment van Sport Vlaanderen. Er stond straattoneel en een podium om de mensen aan te moedigen op de zeer steile Muur. Naast de langere afstanden waren er ook kortere die meer gericht waren op gezinnen en families. Zo was er de fietstocht van 23km waarbij de deelnemers een quiz kregen over de Ronde van Vlaanderen van vroeger en nu. De meest bekende onder de deelnemers was toch Remco Evenepoel. Het grote talent van Deceuninck - Quick-Step kwam de Vlaamse heuvels temmen. 

Na Vlaanderens Mooiste konden de deelnemers rustig iets drinken op het terras en genieten van de heerlijke nazomerse zon. 

Koop of abonneer je nu op cycling.be magazine

Het oktobernummer van cycling.be magazine ligt nu in de winkel en je krijgt er de Crossgids met complete veldritkalender en vooruitblik van Paul Herygers bovenop! Blikvangers zijn Mathieu van der Poel, het trio Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout, de terugkerende Jolien Verschueren, Dylan Teuns, Laurens de Plus, Hennie Kuiper, Ilan Van Wilder,... Voorts gaan we achter de schermen bij Telenet Baloise Lions, zoeken we de crosskampioenen van de toekomst, zetten we een crossfiets van Trek en gravelbike van Canyon naast elkaar, vertellen we over onze tochten in Oostenrijk en Catalonië, gaan we trends spotten op Eurobike, zoeken we waarom de ene persoon meer calorie�n verbrandt dan een andere, en veel meer!