Tim Wellens zette gisteren een sterke prestatie neer in de derde rit van de Ronde van Frankrijk. De Limburger van Lotto Soudal was de motor in de vlucht van de dag en bekroonde dat met de bolletjestrui en de prijs voor de strijdlust. "Mijn geheim? Magneetbolletjes", geeft Wellens toe.

"De bolletjestrui verdedigen wordt moeilijk, zeker gezien het profiel van de zesde etappe (een zware Vogezenrit met aankomt op La Planche des Belles Filles, red.)", zegt Wellens. Er is echter hoop, want de sterke man van Lotto Soudal deelt de kamer met Thomas De Gendt, ontsnappingskoning van het peloton en expert in het veroveren van de maillot à pois.

Toch heeft Wellens nog een ander wapen: zijn ostheopaat Geert Beirnaert. "Een heel bekwaam iemand die weet hoe hij mij moet prikkelen - letterlijk. Hij past een vorm van auriculotherapie op me toe. Ik reed rond met magneetbolletjes die via onzichtbare plakkers op mijn oor bevestigd worden, recht in het aspirinepunt van mijn lichaam. Zo kon ik in Brussel makkelijker door de pijngrens gaan", verklapt Wellens in zijn column in Het Belang van Limburg. De Limburger voelt er zich duidelijk goed bij. "Ik voel me in harmonie, maar het is en blijft hard werken. En als het een keer niet werkt, tant pis", aldus de bollenman.