Rijwielen Smets verhuisde, breidde uit en specialiseerde zich nog meer op het vlak van race en gravel. Dat verdient iets speciaals, dus kan iedereen in de Deurnse zaak de echte uurrecordfiets van Victor Campenaerts bewonderen! De recordhouder zelf is normaal vrijdagavond ook van de partij.

Victor Campenaerts én de fiets waar hij het legendarische werelduurrecord mee gebroken heeft komen naar Rijwielen Smets in Deurne. Vrijdag 28 juni is er tussen 20 en 23 uur een receptie, exclusief voor de supportersclub van Victor, maar je kan een lidkaart kopen aan de deur. Genieten hoort er ook bij, met het exclusieve 55,089-bier en bijbehorende hapjes. Nadien blijft de fiets voor één week in de winkel staan, zodat ook andere supporters de fiets kunnen bekijken. Meer info vind je via het Facebook-event.

Voor Rijwielen Smets is het een mooie gelegenheid om de nieuwe zaak en de specialisatie in racefietsen in de kijker te zetten. Recent is de Antwerpse zaak namelijk begonnen met de verdeling van de Belgische fietsen van Ridley en Eddy Merckx.

NIEUW CYCLING.BE CLUBLID

Wie deze zaak nog kent van toen ze nog aan de overkant van het Cogelsplein was gehuisvest, zal versteld staan over hoe ruim en luchtig het er nu uitziet. Als je binnenkomt, heb je voldoende plaats én interessante showroommodellen om rustig rond te kijken. "Na onze recente verhuis met een vergroting van de showroom van 80 naar 220 m² zetten we nog meer in op race en gravel met Merckx en Ridley als nieuwe merken naast De Rosa en Genesis", legt Johan Smets uit. "Ook de cargofietsen zijn nieuw en hebben tegenwoordig 2, 3 of 4 wielen. Dat zijn trouwens onze populairste testfietsen. We verwachten bv. veel van de compacte Muli met zijn opvouwbare bak."

Rijwielen Smets was al sterk in aparte accessoires en onderdelen en gaat voort op dat elan: "We zijn een Campagnolo Pro Shop met een Test Center voor de 12-speed-groepen, want ik laat de mensen graag zichzelf overtuigen, aangezien het merk zeker niet moet onderdoen voor de andere. Uiteraard hebben we ook Shimano en Sram. Voorts bieden we nog altijd handgebouwde wielen aan en zijn merken als Fast Forward en Restrap (tassen voor avonturenfietsen) erbij gekomen."

"De familie Smets heeft al een fietswinkel van in 1946. Aanvankelijk in Grobbendonk, daarna in Deurne. De nieuwe winkel combineert dat historische (over de vloer is bv. goed nagedacht om een link te hebben met de winkel van vader Smets) met het moderne. Ook nu nog is service van kapitaal belang. Zo moet er in principe slechts één werkdag zitten tussen het binnenbrengen en het ophalen van een fiets. Zelfs carbonherstel is mogelijk via een contact van Smets: "Na de herstelling zie je geen verschil."

Openingsuren:
Di, wo, vr: 9-12u & 13-18u / Do: 13-19u / Za: 10-17u / Zo & ma gesloten
 
Fietsmerken:
De Rosa, Eddy Merckx, Ridley, Genesis, Rijwielen Smets

Rijwielen Smets
Cogelsplein 7-9
2100 Deurne (Antwerpen)
Tel 03.326.03.60
info@rijwielensmets.be
www.rijwielensmets.be